| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-01-20 15:28:59 Porządnie, na podnośniku lub kanale? |
abigaz LOB MEMBER Peugeot 508 kombi Gdańsk | 2008-01-21 09:50:00
Na Trakcie Św. Wojciecha po lewej stronie przed Orlenem na wys. wjazdu na Górną Orunię.Tam myją auta i silniki. |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2008-01-21 10:34:40 trzeba było kupić zgrzewkę browara i wpaść w sobote do mnie do pracy to byś sobie umył gorącą wodą z karchera. teraz to po zawodach bo szef z urlopu wrócił. |
jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-01-21 14:15:35
Chyba byłem u nich kiedyś, maja stara maszyne która się ciagle zacina, zdzierają a auto wyjeżdża całe w pianie.. i nie zauważyłem sprzętu do porządnego umycia silnika. Chyba że mówimy o innym miejscu. Może tam podjadę dziś przy okazji zapytać... ale teraz już auto u mechanika, zobaczymy jak mu pójdzie i czyszczeniem silnika... |
jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-01-21 14:16:37
Gorąca woda to trochę za mało niestety ale dzięki ![]() |
jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-01-21 23:53:28
Psiukali mi tym z karchera ... ale od góry. Efekt - pod maską czysto a zaglądając "od strony asfaltu" wygląda jak po eksplozji szybu naftowego. Gdzieś mi leci (lub leciał) olej i trzeba teraz zrobić porządek z tym... Trochę syfu zleciało i owszem ale jeszcze wiele do zrobienia...
Nie mam ani czasu ani możliwości, takie życie... |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2008-01-22 11:28:31 Przy myciu silnika nie powinno się używac wody pod ciśnieniem, tylko w gre wchodzi dobry preparat rozpuszczający syf z oleju (tego przepalonego też) i po pewnym czasie działania preparatu spłukac wodą z jakiegoś pojemnika.
Strumień z karchera niczczy uszczelki i wciska wodę do wszystkich możliwych zlączek elektrycznych. Mojego znajomego kosztowało takie mycie tydzień urlopu bo auto musiało przejsc suszenie instalacjii. Najlepiej to szczoteczka do zębów i ogień |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2008-01-23 17:14:36 polecam ze środków dotykowych RM 31 http://www.anzasklep.pl/rm-karcher/karcher-rm-31-10l/ lub bezdotykowych Dimer http://www.anzasklep.pl/srodki-czystosci/atas/atas-dimer/ są dostępne tez w 2 kg opakowaniach |
jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-01-24 22:44:07
Gdybym miał tak podejść do czyszczenia silnika to przy okazji walnąłbym wszystkie elementy metalowe miedzią albo chromem
Widziałem wczoraj trójkołowca którego budowali jacyś nawiedzeni amerykanie, prawie wszystkie elementy silnika pokryte były miedzią... Cuuuudooooo ![]() |