[P] Nie przyspiesza. Co jest??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam pytanko, mianowicie mój Essi ma coś z czapą bo jak dostanie gazu to nie jedzie wogóle, na 1 biegu max 4000 obrotów, i ani myśli się wkręcić wyżej. Na innych biegach też lipa jest bo nie przyśpiesza tak jak powinien. Czekam na pomoc.
Dzięki i pozdrawiam.
ps. wydaje mi się że może to być katalizator zawalony albo już zajechany

Odkręc lambde i jak wtedy pójdzie to bedziesz wiedział że masz wydech przytkany

Epidemia normalnie.

Może być:

- padnięta lambda, odepnij jej kostkę i zobacz co wtedy, ew. pomierz ją miernikiem
- lewe powietrze na dolocie, zobacz, czy gdzieś nie łapie, obejrzyj dolot i posłuchaj, czy nie syczy
- padnięty przepływomierz, odłącz mu kostkę i zobacz, jak auto idzie (choć brak zmiany zachowania auta niekoniecznie eliminuje usterke przepływomierza)
- padnięty potencjometr przepustnicy, na odłączonym przepływomierzu jak odepniesz kostkę potencjometra essi powinien zgasnąć i to jest zdrowe,
- faktycznie przytkany wydech, zrob tak jak rzecze arti31, tylko uważaj na kable bo spaliny są gorące i popalą plastik
- zawalone filtry powietrza i/lub paliwa

i masa innych rzeczy, ale to są te główne.
Miłej zabawy, nie frustruj się jak nie będzie wychodzić bo oszalejesz. Ja już jestem zen

Mówię na przykładzie Zeteca.
Jaki silnik masz?

Cytat:
2008-02-08 23:43:18, kcprski pisze:
Mówię na przykładzie Zeteca. Jaki silnik masz?

taki, jaki ma w profilu

A no silniczek taki jak w profilu 1.8 zetec

O cholera, umkło mi
Głupieję na starość.

Dzięki za pomoc, dziś zaczynam walkę z katalizatorem, jak nie pomoże to zajmę się resztą. pzdr