Airbag toyota avensis 2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy może mi ktoś pomóc w ssczytaniu usterki poduszek bo zaświeciła mi sie lampka i niewiem z jakiego powodu??toyota avensis d4d 2000rok ma przy bezpiecznikach obd2

Wez 1,2W zaroweczke i zwieraj styki diagnozlacza przez ta zarowke do masy jak trafisz na + to sie zaswieci,jak trafisz na linie diagnostyki to zacznie mrugac kontrolka SRS na desce rozdzielczej-zczytasz kody i podasz to ci napisze co jest grane.

wybłyskałem kody 73 63 43 84 15 dzieki za podpowiedz

Cytat:
2008-02-07 15:28:20, janmil987 pisze:
wybłyskałem kody 73 63 43 84 15 dzieki za podpowiedz

cos za duzo tych kodow to zwarcie obwodow napinaczy i poduszek bocznych,a takze poduszki przedniej prawej.
Jezeli przypadkowo nie zgarnales tegiego deba z pobocza to mysle ze masz nie dopieta wtyczke glowna do komputera SRS.
Wtyczki maja tzw zwory bezpieczenstwa ktore opadaja po wypieciu na styki masujac obwody ladunkow pirotechnicznych zapobiegajac przypadkowemu odpaleniu przez lad elektrostatyczne.

podejzewam ze mam wszystko ok tylko trreba skasowac??w starszych toyotach wiem jak to zrobić a w nowszych niestety niewiem jest inne gniazdo a niemoge nigdzie rozpiski znaleść??

Cytat:
2008-02-08 10:59:42, janmil987 pisze:
podejzewam ze mam wszystko ok tylko trreba skasowac??w starszych toyotach wiem jak to zrobić a w nowszych niestety niewiem jest inne gniazdo a niemoge nigdzie rozpiski znaleść??

To sie okresl czy kody sie pojawily nagle- raczej niedopieta wtyczka.
czy byly wczesniej a to znaczy ze byla bomba i wszystko masz odpalone czyli poduchy i napinacze.
Pozatym podaj model z tabliczki znamionowej i maila to przesle ci procedure kasacji.

Cytat:
2008-02-08 10:59:42, janmil987 pisze:

Kody napewno nie powstaly od tak sobie.
Nie istnieje rozpiska diagnozlacza ,na kazdym schemacie ukladu sa podane piny do diagnozlacza tylko tego danego ukladu.