Renowacja zaciski + bębny + felgi stalowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam chciałbym dokonac malego oczyszczania i upiększenia autka, mianowicie chcialbym pomalowac zaciski i bebny wiem, ze do tego jest jakas farba, lakiej czy cuś... Prosiłbym więc o sugestie (kolor czerwony) oraz co do malowania samego to wiem, ze tez jest moze jakis podklad potrzebny ale nie wiem dokladnie co, ma byc dobrze i nie koniecznie drogo, no i chciałbym się dowiedzieć jak możnaby pomalować felgi stalowe, dokladnie chodzi mi o to, ze zawsze mi się podobało RECARO, znaczy kolor biały i chciałbym pomalować stalówki na biało i na to jakiś klar albo coś ,ale co dokładnie musze mieć nie wiem. Oczyszcze sam szczotka druciana na szlifierce i papierkiem ściernym. Tu też liczę na jakąś podpowiedź, bo biały kolor jest niespotykany na felgach raczej.

Ja pomalowałem zaciski zwykłym podkładem i potem lakierem samochodowym czerwonym i rok tak mam i jest igiełka.
A najlepiej odkręć zacisk wyczyść go ładnie tłoczek przesmaruj potem pomaluj i dopiero zakładaj.

pozdrawiam

ewentualnie za około 50zł mozna kupic gotowy zestaw do zacisków tam jest srodek do czyszczenia podkład i lakierek zewnetrzny, co do felg, niewiem czy stalowe białe felgi bedą ładnie wyglądac.. no ale:
wyczyscic dokładnie odtłuscic nitro, benzyna ekstrakcyjna czy cokolwiek, podkład najlepiej szary, nastepnie kolorek biały i wystarczy jak efekt nie bedzie zadowalający to na to jeszcze klar.
ale moim zdaniem kasa którą dasz na odnowe alu czyli pewnie koło 200zł to juz bys sie mógł za jakimis alu 14" rozgladnąc.

[ wiadomość edytowana przez: fryszard dnia 2008-01-29 11:21:31 ]

poczytaj tutaj

do zacisków wystarczy motip spray specjalny do zacisków (25-30pln/500ml-wystarczy na 2zasiski i 2bębny). Dobrze trzeba zedrzeć rdzę i solidnie odtłuścić (naljepiej fosolem).
A fele-jak pisał fryszard. Polecam też dorobić spray u lakiernika (u mnie w Sikkensie 35pln/400ml) - taki sam jak lakier, więc utwardzi się i będzie miodzio.

Cytat:
2008-01-29 11:25:02, surec pisze:
do zacisków wystarczy motip spray specjalny do zacisków (25-30pln/500ml-wystarczy na 2zasiski i 2bębny). Dobrze trzeba zedrzeć rdzę i solidnie odtłuścić (naljepiej fosolem). A fele-jak pisał fryszard. Polecam też dorobić spray u lakiernika (u mnie w Sikkensie 35pln/400ml) - taki sam jak lakier, więc utwardzi się i będzie miodzio.

Spoko a ewentualnie jaki kolor polecacie?? Moze szary albo srebrny?? Myslalem o srebrnym ale ciemnym lub popiel... Kolor jak ten ktorego zjadly myszy

Cytat:
2008-01-29 13:42:55, pavulonstudio pisze:
Spoko a ewentualnie jaki kolor polecacie?? Moze szary albo srebrny?? Myslalem o srebrnym ale ciemnym lub popiel... Kolor jak ten ktorego zjadly myszy

no to już kwestia gustu i jak podchodzi pod kolor auta itp...