Głośniki w Accent 2000 - 2003 oraz pytanko o ilość kucyków.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Poszukałem w archiwum i nie znalazłem. Czy ktoś się orientuje jakie są głośniki w Accencie 2000-2003 3d? Chodzi o średnice i sposób montażu (ile otw. mocujących) Jak ktoś może polecić jakieś konkretne to by było super. Dzwoniłem do firmy zajmującej się car audio i powiedzieli że będzie problem bo nie ma dystansów do accenta i trzeba będzie dobierać, przerabiać!?!

Przy okazji, gdzie mogę znaleźć info na temat mocy accenta mojej żonki? W dowodzie nie ma, karcie pojazdu i książce serwisowej również brak? Auto z 2000 roku z polskiego salonu 1.3 pojemności, wtrysk, 3 drzwiowe.

Dzięki.

Pozdrawiam
SitekHP

P.S.
Czy Maciej Majewski (szefuncio w HMP) zagląda tu czasem pod jakimś przybranym nickiem? Pytam bo jak był szefem hondy to udzielał się na forum hondapl.org jako Basia

z tyłu 13 cm zamontowałem Pioneer TS-G 1348 grają całkiem dobrze w zastępstwie oryginalnych HMC.
Z przodu nie chce mi sie rozbierać tapicerki - za dużo roboty, ale też są 13 ponoć.

moc wersji 1,3-84KM
1,5-92KM

Też jestem na etapie głośników w moim Accencie z 2001r. Tył jak już kolega wcześniej napisal 13,5cm, w drzwiach 16,5 cm przykręcony 3 wkrętami. U mnie były JBL, ale już całkowicie charczą. Zalane ściekającą wodą z szyby. Najlepiej kupić glośniki z polipropylenową membramą i dokładnie zabezpieczyć folią. Z tego co dziś zaobserwowałem, przykręcone trzema wkrętami 4,2/21mm.