Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2003-08-15 17:03:33 Panowie czy ktos z was wyjmowal juz przedni reflektor?
Pytam bo chce sie za to zabrac ale nie zabardzo wiem jak,glownie to chodzi mi juz o to jak reflektor bedzie wlozony jak zrobic zeby dzialala regulacja wysokosci bo to u mnie nie chodzi silniczek pracuje bo go slychac a swiatlo ani drgnie moze cos doradzicie. Pozdrowionka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-08-15 18:47:32 Wyjęcie reflektora to żadna sprawa. Najlepiej do tego celu wcześniej wyjąć kierunek (trzyma się na jednej śrubce). Po tym zabiegu wyłaniają się dwie sruby reflektora od str kierunku, które oczywiście należy odkręcić i bodajże jedna czy dwie od strony "noska". Reflektor wychodzi bardzo łatwo.
Co do silniczka, to mogła paść Ci jedna platikowa "zembatka", która porusza odbłyśnikiem. Ale obawiam się, że żeby się do niej dostać musisz rozebrać (nierozbieralny w teorii) reflektor, czyli rozkleić klosz. Kiedyś to robiłem, ale wymaga sporo precyzji i agresywnego rozpuszczalnika, ewentualnie można wykorzystać aceton, ale trzeba uważać, aby nie kapnął na klosz, bo popęka. Życzę powodzenia |
![]() Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2003-08-15 23:21:18 Jeżeli nie jest to plastikowa zębatka jak sugeruje to jeden z klubowiczów , to może to być wychaczony silnik z odbłyśnika. Sam silnik wyciąga się bardzo łatwo wystarczy przekręcić go w którąś strone nie pamiętam w którą , i wyjąć najlepiej robić to przy max. wysuniętym jego trzpieniu ponieważ najłatwiej wychaczyć lub później założyć ten trzpień z odbłyśnika. Jeżeli okaże się że problem tkwi w samym silniczku to też żaden problem bo pasuje od jakiegoś opla (najlepiej wykręcić i udać się z takim wzorem na giełdę części samochodowych) koszt takiego siłownika to około 20 30 zł. Jak będziesz miał problem z naprawą lub zakupem siłownika to daj znać , może znajdę u siebie taki (powinienem gdzieś mieć).
Pozdrawiam Rysio |