Homologacja a rejestracja pojazdu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Wymagaja do przerejestrowania homologacji. W dowodzie gaz wbity, homologacjia zginela, ponoc maja przeslac bylemu wlascicielowi pojazdu do 2 tyg. a ze chcialbym zdazyc z przerejestrowaniem do miesiaca to potrzebuje tej informacji dzieki z gory za odpowiedzi.

Może byś tak napisał jasno i wyraźnie o co Ci chodzi, bo z Twojego postu ni cholery nie można nic zrozumieć.

Przepraszam w takim razie. Juz raczej wszystko doczytalem. A chodzilo o to czy w wydziale komunikacji prosza o okazanie homologacji na butle bo mnie znajomy nastraszyl ze nie przerejstruje bez tego na siebie samochodu. Pozdrawam.

Mam identyczny problem:
Kupiłem auto z LPG.
Sprzedawca zawieruszył wszystkie papiery odnośnie instalacji LPG.
Oczywiście gaz wbity w dowodzie.
Przegląd techniczny zrobiony miesiąc temu.

Czy w Wydziale Komunikacji wymagają do przerejestrowania homologacji na butle?

z góry dziękuję za odp

Witam.
Podłączę się do tematu z następującym pytaniem: od kiedy przy montażu instalacji gazowej zaczęto wydawać "wyciąg ze świadectwa homologacji" na poszczególne elementy tej instalacji i ewentualnie jakie akty prawne wprowadziły taki obowiązek, myślę że dla wielu stałych bywalców tego forum zajmujących się montażem instalacji odpowiedź nie nastręczy żadnych problemów a mi pozwoli przygotować się merytorycznie do rozmowy z diagnostą któremu muszę wytłumaczyć że w 2000r gdy montowano instalację w moim samochodzie takiego "wyciągu z homologacji" nie wystawiano gdyż m.in. nie był potrzebny.