Elektryczne fotele

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć.

Przestało Mi działać w mojej Omci podnoszenie elektryczne foteli góra dól.Czy spotkało już kogoś coś takiego i gdzie zacząć szukać przyczyny usterki. Będe wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.

u mnie przestal dzialac jeden fotel rozebralem przelacznik przetarlem styki i jest ok.Najlepiej zacznij od bezpiecznikow.Ew sprawdz czy prad do przelacznikow dochodzi.

U mnie tez sprawa rozbijała się o przełączniki (te teki kołyski) - reszta była psrawna. Polecam zakupić nowe. Reanimacja na długo u mnie nie pomogła.

Cytat:
2007-08-04 00:19:22, Jajecznica pisze:
U mnie tez sprawa rozbijała się o przełączniki (te teki kołyski) - reszta była psrawna. Polecam zakupić nowe. Reanimacja na długo u mnie nie pomogła.

tylko jakbyś kupował nowe, tzn. inne, to najpierw sprawdź te oryginalne na ile masz kabelków i na jaką wtyczkę bo są różne rodzaje tych przełączników.

Mam male pytanko bo ja u siebie troche w przelacznikach pogrzebalem i chodza(narazie), macie moze jakies namiary zeby zakupic takie same nowe ????

Cytat:
2007-08-06 12:50:22, domel99 pisze:
Mam male pytanko bo ja u siebie troche w przelacznikach pogrzebalem i chodza(narazie), macie moze jakies namiary zeby zakupic takie same nowe ????

a używki nie mogą być ? sprawdź na allegro, sam wystawiam kilka sztuk.

Witam szanowne grono!
Podlaczam sie pod watek zeby bez sensu nowego nie zaczynac... otoz pytanie dot foteli, a dokladniej zamiany na takie z pamieciami ustawien. Szarpnalem sie na komplet skor, ktory je ma, ja dotychczas mialem tylko sterowanie pradem, bez "memorkow". Jest jedna kostka ekstra, ale reszta kostek niczym sie nie rozni. I co? Fotel kierowcy nie "jezdzi". Czy ktos posiada wiedze na ten temat? Czy tak jest, ze jezeli ja nie mam w instalacji "meskiego" wtyka w ta "ekstra" kostke to fotel nie ruszy? Czy po prostu cos jest spier....ne z samym fotelem?
Pozdrawiam

W przypadku pamięci tam jest inny sterwonik. Ja przerabiałem temat z fotelami od tzw Omy C - ale zakupiłem po prostu sterownik i panel od wersji bez pamięci. Gadaj z Arielb - on coś kombinował z pamięcią.

W każdym razie jak nie masz tej wiązki do "komputera od fotela" to lipa - działać nie będzie tak po prostu. Ja doszedłem do wniosku że sie nie ołaci skórka za wyprawkę - ale ja miałem skóry z anglika więc jeszcze by trzeba przełożyć z prawego na lewy fotel, a to już moim zdaniem zupełnie nieopłacalne.

Pewnie masz tkaie gnazgo jaeli masz fotel z pamiecia. Troszke lipa jest ze znalezeniem takiej wiazki bo kazdy sprzedaje to z fotelem pytalem w serwisie to cena jest kosmiczna(1500zl) jesli ktos ma taka chetnie kupie. Ups troszke ponioslo mnie z rozmiarem foto wieczorem zmienie bo teraz czas nagli do pracy

[ wiadomość edytowana przez: arieleb dnia 2008-01-28 09:09:24 ]

Ta wiazke z modulu pamieci do krawedzi fotela mam, nie mam tego odcinka auto<->fotel - ale tak o ten kabel chodzi. Pytanie czy mozna jakos to wszystko przerobic, zeby to w ogole jakosc dzialalo. Tak szczerze mowiac to ta "pamiec" to lata mi kolo ... Chce jedynie uniknac przekladania obic z fotela z pamiecia na stary. Co kategorycznie musi dzialac to regulacja elektryczna-manualna.
Ciezko sie jezdzi autem kiedy fotel jest maksymalnie przesuniety do przodu a oparcie zlozone pod katem 45st!

PS. A ta kostka nie jest czasem do polaczenia z lusterkiem wewnetrznym w wersji lux-pradem sterowanej - widze napis "Spiegel".

[ wiadomość edytowana przez: Filipo dnia 2008-01-28 10:18:16 ]

U mnie bakuje tej kosti i fotel nie dziala

Brakuje Tobie tego lacznika PUSZKA PAMIECI<->INST. AUTA czy masz brak w instalacji Omci? Ja raczej nie bede potrzebowal tej wiazki laczacej, wiec jak jej nie masz to moge odstapic.

Brakuje mi wiazki co idize od tej puszki do auta w aucie instalcja jest fotel pasazera wlozylem bez problemu

jeśli brakuje Ci tej części instalacji samochodu to raczej fotel nie będzie działał bez przeróbek. Ta brakująca instalacja "idzie " do lusterek z pamięcią . Tak to sobie wymyślili fotel się ustawia razem z lusterkami.

Jeśli przeżyjesz bez pamięci fotela - to wywal tą puszkę i średnio rozgarnięty elektronik zrobi Ci to na przekaźnikach. Nie będzieszs miał pamięci , ale fotel będzie działał.

Ja tak mam