Gaz do Vectry 3,2 V6 - w ogole da rade?:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, auto to jw Vectra 3,2. I pytanie- da sie w ogole zalozyc tu dobrze dzialajaca instalacje gazowa? jest to pytanie raczej z ciekawosci niz z zamiaru korzystania z niej.
Otoz ok poltora roku temu zalozylem instalacje, wtrysk gazu itd, koszt ok 5tys. Jezdzilo sie fajnie jakies 2 miesiace, potem zaczelo sie.. Od nierownej pracy na biegu jalowym, po wymiane paru zaworow i planowanie glowicy i rozwalony katalizator i rozsadzone jakby od srodka sondy lambna na tym katalizatorze... zanim sie tak skonczylo oczywiscie z miesiac bylo jezdzenie do fachowcow, ustawianie, regulacje, wymiana wtryskow gazu itd. a skonczylo sie na remoncie za pare tys pln. ogolnie slyszalem ze te silniki gazu nie lubia i tyle. po remoncie gaz zostal wylaczony, instalacja jest w aucie ale jezdze tylko na benzynie i zero klopotow
jakies obiekcje na ten temat?

Da się. Są koledzy instalatorzy (nie mylić z gazownikami baranami), którzy robią takie wozy .I robią to dobrze.

bez demontażu kolektora nie da się prawidłowo zamontować wtryskiwaczy gazowych.
a tak to nie ma problemu . robiliśmy ten motor na 4 i na 5 generacji.
w ogóle Opel jest podatny na zagazowanie.
akurat dzisiaj zrobiliśmy 2,9 turbo. i to na STAGU 300. ale z pewnymi pomysłami.

niewiele mi mowi ten Stag, ale mniejsza o to... a te zrobione juz vectry jeżdzą?
bo mnie nadal nurtuje i hamuje to ze zawory sie pokrzywily i ogolnie glowica byla robiona przez gazik, o katalizatorze nie wspomne...

Hehe. Zawory sie pokrzywily a moze wogole po wyrywało je przez maske ?? Jak dałes gazowac nie umiejetnym gazownikom to co sie dziwisz.

Cytat:
2008-01-30 20:46:43, croma1 pisze:
bez demontażu kolektora nie da się prawidłowo zamontować wtryskiwaczy gazowych. a tak to nie ma problemu . robiliśmy ten motor na 4 i na 5 generacji. w ogóle Opel jest podatny na zagazowanie. akurat dzisiaj zrobiliśmy 2,9 turbo. i to na STAGU 300. ale z pewnymi pomysłami.

Croma1, napiszesz jaka kompletacja i uchylisz rąbka o tych pomysłach? Jeśli jakieś niecenzuralne to na priv??

Cytat:
2008-01-31 16:45:07, homer171 pisze:
Hehe. Zawory sie pokrzywily a moze wogole po wyrywało je przez maske ?? Jak dałes gazowac nie umiejetnym gazownikom to co sie dziwisz.

Ale sie PO PISALES. Nie kazdy jest alfa i OMEGA zeby wiedziec gdzie gazowac zeby od razu cacy bylo. Gazownicy mieli sie znac, polecani przez ludzi i teoretycznie najlepsi w okolicy.

witam.
Ogólnie dostępne części na naszym rynku.
zrobiłem pomyłkę w podaniu pojemności.To 2,0 turbo.
reduktor Zavoli S do 250 KM.
centrala STAG 300
wtryski MagicJet srednica 2,4 mm
czasy wtrysku te same
korekcja na benie i na gazie taka sama czyli gaz nie wpływał na zmiany pracy na benzynie. odcinek testowy 100 km.

tak już się zastanawiałem czy nie jest to nawet lepsze od Prinsa Turbo.