Kiedy sie wam przelancza na benzyne? tylko sekwencja!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytam bo chcialbym sie dowiedziec czy tylko ja mam taki problem czy kazdy. bo chce wiedziec czy mam cos nie tak, czy wszsytko jest normlane.
prosil bym was o podanie silnika, czasu w jakim wam sie przelancza na postoju i odleglosci km podczas jazdy.
np:
ja mam silnik 1.3
na postoju mi sie przelancza po 5minutach(w zimie)
podczas jazdy po przejechaniu 5km( w zimie)
w lecie ja nie dam rady podac bo gaz mam od pazdziernika a w pazdzierniku, z tego co pamietam to nie wiele lepiej bylo niz tak jak jest teraz w zimie.
pozdro.

podałem w innym temacie z twojej strony

ma ktos jszcze sekwencje i moglby sie tu wpisac ? mysle ze to sie przyda kazdemu co ma gaz ssekwencyjny.

Moja przelacza sie przy ok 55 patrzac na wskaznik temp silnika.

konradek22 a do tych 55 ile musisz czekac na postoju zeby ci sie przelaczylo na gaz? a jesli jedziesz autem odrazu to po ilu kilometrach ci sie nagrzewa az do przelaczenia na gaz?

Na postoju cos ponad czas wypalonego papierosa (z 8min). W jezdzie do 1km.

a jaki masz silnik ? bo moc chyba tez daje to ze im mocniejszy tym szybciej sie nagrzewa.

1.4

Mi przechodzi na lpg po przejechaniu okolo 1 km, ale jak mialem ustawioną temperaurę przełączania na 30 stopni C to ze 3-4 kilosy zasuwałem na Pb

Robson25 a na ile stopni masz teraz ustawione ? i czy nic sie jeszcze nedzieje? nie szarpie? i od jak dlugo juz masz ustawione na mniejsza temperature ?

Teraz mam ustawioną temperaturę przełanczania na 20 stopni i chodzi ok, nic złego się nie dzieje nie szarpie i nie gaśnie. A czy to znacząco skróci życie wtryskiwaczy, nie wiem mam nadzieje że nie. Zresztą myślę że gdyby wiązały się z tym częste awarię to myślę że gaziarz by tak nie ustawił.

Robson25
ja tez nie wiem jak to jest z tym gazem.
ale jeszcze napisz ile czasu juz masz ustawione na 20stopni/