Volvo 940 2l turbo - chyba zavoli problemy :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Wlasnie zakupilem autko jak w temacie z instalacja gazowa i jest problem instalacja wlancza sie i wylancza na cieplym silniku, na zimnym wszystko jest w porzadku.

Samochod kupiony w Angli , nie ma zdnych dokumntow tej instalacji ( podobno jest to zgodne z prawem ze nie musza nic nigdzie zglaszac ), w okolicy ktorej mieszkam sa tylko 3 warsztaty gazownicze niestety w zadnym nie udalo mi sie nic zalatwic ( w jednym robia tylko nowsze instalacje a nastepne dwa po obejrzeniu samochodu sa za bardzo zajete i przekladaja spotkania ) dlatego zdecydowalem sie moze uda mi sie samemu z pomoca forum cos wymyslec.

Zdjecia tej instali znajduja sie na :

http://picasaweb.google.com/kosiacki.tomasz/Gaz

Jesli ktos bylby wstanie mi pomoc bylbym bardzo wdzieczny.

Ps. wydaje mi sie ze problem moze lezec w pradzie , poniewaz czasami po wylaczeniu swiatel jedzie normalnie przez kilka minut na cieplym silniku.

dzieki pozdrawiam

tomaszgaz

zobaczyłem zdjęcia i ten samochód na tej instalacji nigdy nie bedzie chodził.
instalacja do turbo II generacji na śrubie regulacyjnej ze słabym reduktorem.
ale spróbuj najpierw wyrzucić bypas z reduktora co sie znajduje na płycie czolowej i odkręc prawie na maxa śrubę.
fakt nie trzeba u angoli meldowac instalaki. ale wymagaja tego niektóre ubezpieczalnie .

OK. Dzieki jutro sprobuje. A mozesz mi powiedziec dlaczego takie objawy sa tylko na cieplym silniku a na zimnych chodzi instalka bez problemow ??

Dzieki za odpowiedz
tomasz