Problem z gazem Honda Civic 14 z 2003r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój problem jest następujący,mam Hondę Civic 14 z 2003roku.
Założyłem do niej gaz reduktor Tomasetto, wielozawór
Tomasetto,sterowanie Stag 300 system sekwencyjny stag 300 i za czeły sięmoje kłopoty.Auto od samego początku ma problemy z obrotami na gazie które momentami przy hamowaniu potrafią tak gwałtownie spaść że auto przełącza się na benzynę, kiedy auto jest jeszcze na ssaniu wszystko jest normalnie obroty w normie. To przełączenie na benzyne dzieje się przeważnie jak autko ma już normalną temperaturę i częściej po dłuższej jeżdzie, na przykład kiedy chamuję i dojeżdżam do skrzyżowania albo wrzucam na luz.Przełączanie nie zdarza za każdym razem
Obserwowałem obroty przy spadku na benzynie i na gazie,na
benzynie jest przeważnie 150- 200 więcej.Fachowcy na początku wmówili mi że jest to przepustnica więc naciągli mnie na jej czyszczenie i nic to niedało.Następnie wymienili parownik potem komputer i nic, wymienili również czujnik podciśnienia i też nie pomogło(nawet coś tam powiększyli w tym podciśnieniu).Teraz twierdzą że to zawory i powiedzieli że jak je ustawie to
minie, sprawdziłem zawory są ok. Gazownicy ustawili mi to auto tak że jak się przełączy na benzynę to przy1000 obr z powrotem wskoczy na gaz.Oni cały czas twierdzą że instalacja jest założona prawidłowo i zaczynają mi sugerować że to wina części
mechanicznych auta.Ostatnio sformatowałem komputer i trochę się jakby poprawiło ale obroty dalej gwałtownie spadają na 600 a czasemna 500 a często są wyżej i nie przełacza się ale nie wiem czy to tylko chwilowe i czy to normalne. Potrzebuje tej instalacji bo daleko jeżdżę do pracy ale po przeczytaniu opini o Hondach na gaz jestem bardzo wystraszony. Nadmieniam również że w warsztacie w którym zakładano gaz mówili mi że to auto się do gazu dobrze nadaje. Może ta instalacja nie jest dobra
proszę o pomoc. Rzempi

a kiedy zakładałeś gaz?
i jeśli masz valteki to jakiego są koloru

[quote]
2008-02-05 17:55:09, croma1 pisze:
a kiedy zakładałeś gaz? i jeśli masz valteki to jakiego są koloru
Gaz założyłem 2 miesiące temu vałteki są koloru żółtego i strasznie klepią.

2 miesiące temu, kolor żółty strasznie klepią ale to chyba norma.

Zmień na czerwone bo honda ta pracuje na czasach ok. 3 ml/sek.

Cytat:
2008-02-05 18:05:12, Rzempi pisze:
[quote] 2008-02-05 17:55:09, croma1 pisze: a kiedy zakładałeś gaz? i jeśli masz valteki to jakiego są koloru Gaz założyłem 2 miesiące temu vałteki są koloru żółtego i strasznie klepią.

W pierwsztm tygodniu panowie od gazy założyli mi czerwoną listwę ale parę razy zapaliła mi się kontrolka od Silnika więc przełożyli na żółtą twierdząc że jest szybsza i tak trzeba, przy tej żółtej też mi się ze dwa razy zapaliła ale to było na początku.Po kombinacjach gazownika z mapą to ustało. Czy możesz mi coś z tym doradzić i czego ewentualnie od tych gości od gazu rządać.Na marginesie to oni chyba mają mnie już dosyć i nie bardzo wiem jak znimi postępować ponieważ jeżeli chodzi ogaz to jestem w tych sprawach laikiem.Z góry dzięki za każdą pomoc.

[ wiadomość edytowana przez: Rzempi dnia 2008-02-05 21:01:32 ]

S.O.S

[ wiadomość edytowana przez: Rzempi dnia 2008-02-05 21:03:13 ]