Croma proszę o pomoc kierowca Hondy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Goście od gazu na samym początku założyli mi czerwoną listwę ale kilka razy zapaliła się kontrolka od silnika więc zamienili ją na obecną żółtą na której też tosię zdarzyło 2 razy ale po poprawieniu mapy już się nie zdarza.Wspomniałeś mi że powinna być czerwona listwa i że chodzi o czasy wtrysków, czy możesz mi powiedzieć na ten temat trochę więcej bo już sam niewiem jak rozmawiać mam z tymi gośćmi od gazu. I czy na wspomnianej iwcześniej instalce to autko może bezpiecznie chodzić. Za pomoc z góry dziękuję!!
Honda 14 z 2003 roku

[ wiadomość edytowana przez: Rzempi dnia 2008-02-05 22:52:05 ]

cała zabawa polega na dobraniu średnic dysz wtryskiwaczy i ustawienia właściwego reduktora.
czasy wtrysku benzyny i gazu powinny być porównywalne. wtedy komp. samochodowy nie robi korekt tych czasów. jeśli korekcje przekroczą swój limit górny lub dolny to zaraz oświeci sie chek.
ale honda ma czasy do ok. 3m/sek. więc moim zdaniem czerwona albo najlepiej MagicJet. zamontuj sobie także zestaw do lubryfikacji zaworów. i sprawdź luzy zaworowe. przy gazie ustaw je trochę luźniejsze. regulacje na benzynie powinno sie robić co ok. 40 tyś. km a na gazie co ok. 20 tyś. km.

Croma dzięki . Byłem dzisiaj u tych gazowników i zasugerowałem im zmianę listwy nie bardzo się ztym zgadzaja twierdzą że jest zawolna ale wymogłem na nich żeby spróbowali, w poniedziałek mi ją założą i wtedy dam ci znac co z tego wyszło.Ale powiedz mi jeszcze czy problem z tymi obrotami może byc spowodowany złym wpięciem w komputer lub coś z kablami bo zauważyłem że był jakies modyfikacje przy kabelku od przepływki.Przypomne że problem polega na tym że zdarzająsię takie momenty iz obroty gwałtownie spadaja na 500 lub 600(zdazało się że przełączyło na benzynę). Na benzynce te obroty najpierw zwalniają przy 1000-800, a dopiero potem spadają do 600 .Przed założeniem instalki elektryk sprawdził mi autko i powiedziałże jest ok.

[ wiadomość edytowana przez: Rzempi dnia 2008-02-06 16:55:17 ]