Taki prosty zegarowy tunning

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Możźe mi ktoś napisać jak jąwyciągnąć? tzn czy zciągnąć jej białą obudowe tą w ktorej trzymają się zarówki? bo zanim użyję do tego siły, bo ona niechce odejść to pytam HELP

[ wiadomość edytowana przez: piotroski05 dnia 2008-02-07 18:15:25 ]

Niestety musisz oderwać ten biały plastik, a wymaga to użycia dosyć dużej siły.

hmmm, oderwałem, wyżuciłem już to zielone szkiełko. wymontowałem też te dwie żarówki z góry i podświetla sie teraz tylko od spodu, bardzo ładny efekt w porównaniu do oryginału. Zmieniłem nieco kolory, tylko teraz pozostaje inna kwestia, podświetlone zegary tylko od spodu ale za to jak jest ciemno to wskazówek nie widze i tu pytanie, od jakiego auta wskazóweczki sięnadadzążeby były podświetlone od spodu na biało najlepiej, albo na czerwono i żeby dały się zamontować bez przeróbek? Jakieś pomysły? A efekt mojej pracy widać na ostatnim zdjęciu w profilu...

łap łup może ktoświe czy się nadzą bez przeróbek wskazówki z zegarów od audi80 albo jakieśz fiata np. punto? a może ktośz was wie czy w mk IV były podswietlane od spodu i moze się nadadzą?

Witam
Powiem tylko tyle że w MK4 w wersji z obrotkiem były podświetlane od spodu na pomarańczowo-od obrotka jest dłuższa a od prędkości krótsza no i jeszcze dwie identyczne wskazówki od temp. wody i od poziomu paliwa a zarazem krótsze niż ta od prędkości.
Pozdrawiam

No to już coś, a jak z montażem tych wskazówek? czy te od mk IV wejdą bez problemu w mk V jak oryginałki?

Pomaluj jakimś świecącym w UV lakierem wskazówki, a w miejsce po żarówkach na górze daj kilka diod świecących w tym paśmie.

Cytat:
2008-02-07 23:06:56, Blazey pisze:
Pomaluj jakimś świecącym w UV lakierem wskazówki, a w miejsce po żarówkach na górze daj kilka diod świecących w tym paśmie.

No fakt, to pewnie dało by niezły efekt, tylko że jeśli chodzi o wiedze czym pomalować, to jestem kompletnym laikiem, nie mam pojęcia czym to pomalować, może ktoś tak robił i doradzi?

zamowilem ostatnio na allegro cus takiego do malowania zarowek... dostane stestuje zdam relacje

Lakiery UV. Lub markery UV. Dostępne bez większego problemu. Diody świecące UV także. Są też katody (neony komputerowe) świecące w tym paśmie.
A nie próbowałeś dopasować jakiś innych wskazówek? Nawet w polonezach z nowszymi zegarami były podświetlane.

Wskazówki z tego co wiem to pasują z Mondeo MK I i II, jeden nawet taki licznik mam na oku

bylo pelno watkow na forum jakie wskazowki podswietlane pasuja... z tego co pamietam pasuja takze z poldka

Cytat:
2008-02-08 17:19:53, 7uk3r0n1n pisze:
zamowilem ostatnio na allegro cus takiego do malowania zarowek... dostane stestuje zdam relacje

No to zobacze jak koledze wyjdzie i być może że sam to wykonam u siebie. Dzisiaj jechałem taki odcinek jakieś 80 km i powiem szczerze że na żywo to wygląda naprawde niezlem tylko szkoda że nie widziałęm za bardzo wskazówek.... Zobaczymy co sie urodzi z tch diód i lakiery UV

Ja miałem wskazówki pomalowane farbką fluorescencyjną, a od góry rzuciłem światło baaaaardzo stłumione że praktycznie go nie było widać, ale żaróweczki za to było