Magika od Prinsa potrzebny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Poszukuje magika od Prinsa - wroclaw / legnica / leszno / poznan / zielona gora.
Ci u ktorych bylem rozkladaja rece.
Potrzebna osoba, ktora zna sie na tych instalacjach, zainteresowala by sie problemem i szukala przyczyny ewent. wyprula by instalacje i polozyla ja od nowa...

Wrocław Gnieznienska teren giełdy samochodwej. Agaz montuje prinsa powinien ci pomoc. A co wogole ci sie dzieje z tym prinsem ??
Mam kolege co ma prinsa w mv6 chodzi mu to dobrze i montował w agazie wlasnie. Moze ja cos ci pomoge ??

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-27 19:43:57 ]

Polecialy mi obie glowice. kupilem nowe w ladnym stanie. zlozyli silnik. na benzynie chodzi jak pszczolka. ladnie i rowno pali. wszystko jak powinno byc. na gazie natomiast rzuca autem. nierowno pracuje. pali duzo za duzo - miasto 16-18, trasa 12-14. czasy wtryskow ustawiane ale mimo tego przy predkosci 120-150 check krzyczy ze sondy maja za uboga mieszanke a pali jak glupi. W miedzyczasie bylem u kilku gazownikow w tym jedna firma z wrocka... pomierzyli cisnienie sprezania okazalo sie ze zamiast 12-15 barow mam teraz 18 !! gazownicy twierdza ze to przez te cisnienie tak sie dzieje, ze spalanie stukowe, ze wyskakuje zaplon itd. Jednak jak pisalem - na PB lata az milo. Oleju bierze jakis 1l/10tys km a wiec w normie jest. wymienilem wszystkie filtry, parownik ma wymieniona membrane. cewka, przewody i swiece tez wymienione. Sprawdzalismy rozrzad - wszystko pieknie ustawione. przewody - nie widac by cos gdzies wisialo nie podpiete. Komp gazowy nie zglaszal zadnych bledow. Wtryski zamienione stronami. sciagniety kolektor ssacy - wszystkie wezyki proste, nigdzie nie zagiete. zostaje kwestia czy wtyczki od wtryskow nie sa pomieszane ale to juz moge gdybanie bo nikt sie za to niechce wziasc. Dlatego tez szukam rzetelnej osoby ktora bedzie szukac przyczyny ewent rozwali cala elektryke instalki i polozy ja od nowa

Witam jeśli chodzi o pomieszane rozciecia wtrysków ,to fakt to by sie zgadzało ale wtedy powinien wyskakiwać inny błąd ,,niespalone paliwo ,, .Może któraś dysza jest przytkana i co jeszcze czy czasy wtrysków na obu stronach są takie same bo jeśli nie to napewno wtryski pomylone.

niedopalanie mieszanki łatwo bywa interpretowane przez sterownik jako uboga mieszanka - sonda lambda nie rozróżnia czy tlenu w spalinach jest zbyt wiele z uwagi na ubogą mieszankę czy jej niedopalenie.

niedopalenie ze wzgledu na te spore cisnienie w silniku i nie wszystko sie spali czy to wina ecu/cos z instalacja i zalewa silnik gazem ?

Szukaj w instalacji gazowej, rację może mieć Croma, węsząc niedrożność na którymś wtryskiwaczu.

Podlec na gnieznienska moge podac ci numer telefonu umowisz sie a ten czlowiek napewno ci to poprawi. jest rzetelny i ma pojecia co robi.

ok skontaktuje sie z nimi
dodam jeszcze, ze od 2/3 dni jak cofam to smierdzi mi gazem ;/

dwa krotkie filmy jak mi chodzi auto na benzynie a jak na gazie ...
www.kudlaty.master.pl/oma/

Uff problem rozwiazany. Chlopacy z gnieznienskiej dali rade. Okazalo sie, ze wiazki do wtryskow byly zamienione stronami. Po odwroceniu ich i wyregulowaniu instalki wszystko chodzi jak trzeba. spalanie wrocilo do normy - az micha sie cieszy jak widze 10litrow na trasie
Podziekowania dla Pana Croma1, Kczecha i Homera za pomoc.
I oczywiscie dla chlopakow z gnieznienskiej, ktorzy jako jedyni mieli ochote grzeba w instalce

[ wiadomość edytowana przez: muody dnia 2008-02-12 15:18:54 ]