Przednia wycieraczka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem polega na tym że wycieraczka od strony pasażera wypada z ramienia od silniczka . Jest jakby na wcisk na gałke wyrobiło się i niebardzo trzyma ,a przy obecnej pogodzie jest potrzebna . Co radzicie z tym zrobić ,może ktoś miał podobny problem ,szukałem w wyszukiwarce ,ale nic nie znalazłem

Cytat:
2008-02-08 17:31:11, gregor72 pisze:
Problem polega na tym że wycieraczka od strony pasażera wypada z ramienia od silniczka . Jest jakby na wcisk na gałke wyrobiło się i niebardzo trzyma ,a przy obecnej pogodzie jest potrzebna . Co radzicie z tym zrobić ,może ktoś miał podobny problem ,szukałem w wyszukiwarce ,ale nic nie znalazłem

najlepiej kupić używany mechanizm bo naprawa się nie opłaca, nożna bawić się w reanimowanie ale szkoda czasu

Ja kiedyś miałem podobny problem wprawdzie w Astrze ale możesz spróbować.
Punktakiem napunktuj 3-4 razy na obwodzie czopa tam gdzie były nacięcia, które się wytarły. Delikatnie bo jest to stop aluminium. Naciśnij ponownie ramię wycieraczki. Mi to pomogło.
Pozdrawiam

Ten sam przypadek. Również wyrobiło się gniazdo w łaczniku. Chciałem kupić łącznik (nieświadomy że są tylko całe mechanizmy) nie ma. Cały mechanizm (nowy) zawołali 230 Masakra. Używany na szrocie prawie kupiłem za 50 ale dobrze że w porę zauważyłem bo też się ledwo trzymał.
Dorobiłem więc nowe gniazda z teflonu (2 szt. bo drugie uszkodziłem przy demontażu) na tokarce CNC (w pracy ) i osadziłem w łączniku a potem wcisnąłem na czopy. Działa już ok. 4 m-cy.

Jak coś to cały mechanizm z silnikiem mogę ci sprzedać za 40zł

Też bym miał jakieś mechanizmy zeszrotowane. I myślę, że dało by się z nich coś odzyskać.

Narazie drutem związałem ,sprawdze jeszcze doładnie który to element i ewentualnie stukne na PW .
Dzięki za odzew