Co z gasnica????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
konczy mi sie gasnica i co jest taniej zrobic - zregenerowac ja czy kupic w jakims hipermarkecie nowa??? i gdzie w krk regeneruja gasnice. wiem ze w sklpeach ok 20 zeta jest nowa gasnica. a regenracja?? dzieki i pozdorwki

tzn konczy ci sie data wacnosci?
bo przedłuzenie wazności kosztuje 5 zł

Jeśli chodzi o hipermarket:musiałbyś się dobrze naszukać bo ja tylko w jednym w kraku widziałem gaśnicę samochodowa.Reszta to nie wiadomo co a z samochodową mają tylko wspólny rozmiar.Co do regeneracji w kraku:Koło zoz-u na ujastkach jest cos takiego jak Krak-poż i oni chyba regenerują.Tylko się zastanów czy musisz ją zregenerować czy tylko przedłuzyć ważnosc bo to dwie rózne rzeczy

no a cos blizej i konkretniej. data mi padla 30.06 i nie musze jej raczej regenerowac, tylko przedluzyc. wspomne ze to wlasnie jest gasnica z hipermarketu i jest samochodowa i jakis wymiar cos?? nie kumam. no wiec pomozcie co i jak. pozdro

Regeneracja i przegląd to dwie różne rzeczy!! Prawda jest taka, że jedno kosztuje u mnie w Gdańsku 15 a drugie 5 zł.

Goorek chodzi o to że większość gaśnic w hipermarketach ma oznaczenie BC czyli do gaszenia cieczy i gazów.Do samochodu potrzebujesz ABC,czyli jw. plus do gaszenia ciał stałych.Przegląd gaśnicy to orzeczenie czy ciśnienie w niej jest wystarczające aby ją dalej eksploatować a regeneracja to nabicie gaśnicy której ciśnienie jest za małe

wystarczy ze na gasnicy jest napisane samochodowa i pyciarze daja spokoj. ja tam nie wiem czy mam BC czy ABC a moze ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUWXYZ ale dzieki za info poochaty. pozdro

no wiec sprawa jest bardzo prosta:
knczy ci sie waznosc, czyli do 2 kwartalu 2003r, mam identyczną gasnice, jesdziesz tam gdzie pisze puchaty, jak wjedziesz na ujastek to jakieś 100m i po prawej, mają na wystawie duzo gaśnic. Gość ogląd gasnice, bierze naklejke przykleja, podpisuje sie i bierze 5 zł, zalość trwa ok 2 min i wsio masz dobrą gasnice a pyciarze moga ci naskoczyc.
ja podbijalem jak jechalem w czerwcu pod namiot, zeby nie mieli zadnych obiekcji

jedna gasnice mi podbili zupelnie jak rino mowil - 2 minuty i po sprawie. druga tylko zobaczyl z daleka i mowi: wyrzuc pan to ()) a swoja droga byla ona wazna do 1994 roku potrzebowalem druga wiec pytam sie kolesia ile kasy najtanszaa on mowi 30 zeta. mysle drogo. no wiec pojechalem do M1, znalazlem polke z gasnicami. patrze takie same jak ten typ mi wciskal 34 zeta mysle kurde dramat. no ale bylem juz przyparty do muru wiec biore do reki patrze na date produkcji a tam 2 kwartal 2002 mysle juz jest ponad rok wiec jest stara, biore nastepna patrze 2 kwartal 2001!!! mysle kurde czy oni ocipieli w tym sklepie zapodaja stare gasnice. przeszukalem chyba z 15 gasnic i w koncu na szarym koncu znalazlem jedna z 2 kwartalu 2003. to wzialem. a swoja droga ladnie przewalaja w tych sklepach. pozdro
ps. dzieki rino za pomoc
ps2.dzieki koniu za spotkanko naklejkowe.