Croma 1 prosze o rade Jaguar

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich.
Croma1 jaką proponujesz instalacje do Jaguara S-Type 2000r 3.0 V6 automat. Jestem z Wrocławia czy możesz zaproponować jakiś dobry zakład w tym mieście? Jeżeli ktoś ma sugestię to proszę o pomoc w tym temacie. Dziekuje i pozdrawiam.

Witam.
Tak prawdę mówiąc to nie znam bliżej jakichkolwiek warsztatów we Wrocławiu. generalnie polecałbym prinsa ale np. stag lub sec byłby dobry np. z reduktorem Coltec i wtryskiwacze MagicJet lub Valteki czerwone. nie pamietam czy w tym roczniku ale lepiej założyć emulator ciśnienia paliwa (benzyny) w listwie wtryskiwaczy. bo oświeci się CHEC i po kilkudziesiecia może przejść w tryb awaryjny.

Cytat:
2008-01-19 12:34:55, prodiverman pisze:
Witam Wszystkich. Croma1 jaką proponujesz instalacje do Jaguara S-Type 2000r 3.0 V6 automat. Jestem z Wrocławia czy możesz zaproponować jakiś dobry zakład w tym mieście? Jeżeli ktoś ma sugestię to proszę o pomoc w tym temacie. Dziekuje i pozdrawiam.

Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Czy możesz sie wypowiedzieć na temat instalacji Forgas z listwą raly 1ohm. Ponoć to zachowuje sie bardzo dobrze i ta instalacja ma dość dobrą opinię wśród uzytkowników.
Pozdrawiam
prodiverman

4gas to stag 300

4 gas to stag300? ale jestem opóźniony . nom to mamy następnego dystrybutora. w niemczech jest to Femitec. ale listwa raczej 3 OHM.
jeśli wtryskiwacze benzynowe pracuja powyżej 2 OHM to 3 Ohmowe gazowe. ale sprawdzić to przed praca na gazie.

Cytat:
2008-01-19 18:08:37, omegolotC30NE pisze:
4gas to stag 300

Przepraszam powyżej 2 M/Sekund

Cytat:
2008-01-19 18:32:48, croma1 pisze:
4 gas to stag300? ale jestem opóźniony . nom to mamy następnego dystrybutora. w niemczech jest to Femitec. ale listwa raczej 3 OHM. jeśli wtryskiwacze benzynowe pracuja powyżej 2 OHM to 3 Ohmowe gazowe. ale sprawdzić to przed praca na gazie.

Czywiscie ze 4gas to stag 300. 4gas jest sprzedawany pod marka inter-cars tylko z innym naklejkami na kompie i zmieniana nazwa w oprogramowaniu. Mozesz podleciec na gnieznienska teren giełdy firma nazywa sie agaz montuja elpigaza i prinsa. A co do staga to grabiszynska 231 ef wjezdzasz tak jak na orlen tylko nie wjezdzasz na orlen tylko zawijasz w prawo pozniej w lewe , pol bruk i po lewej stronie duzy warsztat.

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-20 09:40:32 ]

Dzięki bardzo za wszystkie informacje. Homer171 czy możesz mi powiedzieć co bedzie lepsze do Jaga S-Type 3.0 V6 2000r. Elpigaz czy stag 300? (Na czym Ty jeździsz i czy wszystko jest ok?)
A jeszcze jak sprawdzić czy wtryskiwacze pracuja na 1, 2 lub 3 OHM?
Pozdrawiam wszystkich.

Stag 300. Elpigaz to prawie to samo co OMVL ktory ma juz troche swoich wad i lat. Ale ktore chcesz wtryskiwacze sprawdzic benzynowe ?? Wtryski dobierasz do czasu wtrysku benzyny. czym nizszy czas wtrysku benzyny to szybsze wtryski gazowe powinny byc.

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-20 22:51:51 ]

Homer171 dzieki za odpowiedź ale troche mnie zbiłeś z tropu tym stwierdzeniem, że stag i elpigaz to są przestarzałe i wadliwe instalacje. Teraz myślę, że może Landi Renzo OMEGAS nieco droższy ale może lepszy. Na prinsa nie bedę sie decydował z tego względu, że nie jeżdzę aż tak dużo i czas zwrotu tej inwestycji byłby zbyt długi. Proszę o wasze opinie.
Pozdrawiam

Landi-Renzo ma kompletne zestawy do Jaguarów. więc chyba to najlepsze rozwiazanie.

Cytat:
2008-01-21 11:02:22, prodiverman pisze:
Homer171 dzieki za odpowiedź ale troche mnie zbiłeś z tropu tym stwierdzeniem, że stag i elpigaz to są przestarzałe i wadliwe instalacje. Teraz myślę, że może Landi Renzo OMEGAS nieco droższy ale może lepszy. Na prinsa nie bedę sie decydował z tego względu, że nie jeżdzę aż tak dużo i czas zwrotu tej inwestycji byłby zbyt długi. Proszę o wasze opinie. Pozdrawiam

Cytat:
2008-01-19 12:34:55, prodiverman pisze:
Witam Wszystkich. Croma1 jaką proponujesz instalacje do Jaguara S-Type 2000r 3.0 V6 automat. Jestem z Wrocławia czy możesz zaproponować jakiś dobry zakład w tym mieście? Jeżeli ktoś ma sugestię to proszę o pomoc w tym temacie. Dziekuje i pozdrawiam.

WITAM,

JA PROPONUJE INSTALACJE ELPIGAZU W FIRMIE ALBAZ NA UL.PIĘKNEJ. MOZESZ ZADZWONIC TO CI DORADZA JAKA INSTALACJA BEDZIE NAJLEPSZA 071 3687486. SAMA TAM MONTOWALAM I JESTEM ZADOWOLONA. MAJA SOLIDNY WARSZTAT I SAMYCH FACHOWCÓW I NAPEWNO NIE ZAMONTUJĄ BYLE CZEGO. POLECAM

POZDRAWIAM

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, Karelaina czy możesz mi powiedzieć do jakiego silnika montowałaś Elpigaza instalację, czy to był silnik o podobnych parametrach do mojego 3.0 V6. Kiedy zakładałaś ta instalację i jak możesz powiedzieć ile to kosztowało to będę wdzęczny pozwoli mi to się zorientować w cenie rynkowej.
Poadrawiam

Cytat:
2008-01-21 11:02:22, prodiverman pisze:
Homer171 dzieki za odpowiedź ale troche mnie zbiłeś z tropu tym stwierdzeniem, że stag i elpigaz to są przestarzałe i wadliwe instalacje.

przeczytaj kolego posta raz jeszcze i zwróc uwagę na interpunkcję
Homer na Twoje pytanie co by wybrał odpowiedział że stag300
po kropce napisał opinię nt. elipgazu

Cytat:
WITAM,

JA PROPONUJE INSTALACJE ELPIGAZU W FIRMIE ALBAZ NA UL.PIĘKNEJ. MOZESZ ZADZWONIC TO CI DORADZA JAKA INSTALACJA BEDZIE NAJLEPSZA 071 3687486. SAMA TAM MONTOWALAM I JESTEM ZADOWOLONA. MAJA SOLIDNY WARSZTAT I SAMYCH FACHOWCÓW I NAPEWNO NIE ZAMONTUJĄ BYLE CZEGO. POLECAM

POZDRAWIAM

Proponuje napisac za i przeciw co jest lepsze a nie tylko reklame w kilku watkach nie rob syfu.

Elpigaz to poprawiony Omvl ale poprawione jest tam tylko oprogramowanie ale nie duzo niektorzy sobie chwala ale dla mnie to dalej omvl ktorego kiedys miałem w 2.5 V6 i nie byłem zadowolony i jak juz nikt mi nie potrafił pomoc to sam musiałem go pojac az pozniej wiele osob do mnie pisało bo miało problemy wlasnie z omvl. Na gnieznienskiej w agazie montuja własnie elpigaza i prinsa. I jak mi wiadomo bo znam własciciela to mocniejszych auto montuje tylko prinsa. Choc zawsze osoba sprzedajacy swoj towar bedzie go chwalic.
prodiverman - tak jak ci pisałem w poniedziałek juz bede miał gotowa swoja instalacje i jade na autostrade zbierac mape. I sie odezwe.

Cytat:
2008-01-25 12:08:38, prodiverman pisze:
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, Karelaina czy możesz mi powiedzieć do jakiego silnika montowałaś Elpigaza instalację, czy to był silnik o podobnych parametrach do mojego 3.0 V6. Kiedy zakładałaś ta instalację i jak możesz powiedzieć ile to kosztowało to będę wdzęczny pozwoli mi to się zorientować w cenie rynkowej. Poadrawiam

witam ponownie

montowalam gaz niedawno do Omegi B, 2,0l, 4 cylidrowej, zaplacilam 2500 zł za Elpigaz w Albazie i rozne opinie sie slyszy na temat tej marki, jednak ja jestem zadowolna a znajomy ma inna a drozsza instalacje i mu sie ciagle cos psuje (obroty faluja to znowu gasnie co chwile, albo szrpie na benzynie). Moje auto chodzi ok na gazie i benzynie instalacja gazowa to twojego auta bedzie napewno drozsza moze nawet 4000 zł.

pozdrawiam

Karelaina, sio, Trollu onetowy.

Elpigaz to guano jest, elektronika AEB - nic specjalnego, wtryskiwacze Stella - Valtek - syf.

A ta ( czy ten ) poleca jak zwariowana(y).

Cytat:
2008-01-28 14:09:47, Gustaw6666 pisze:
Karelaina, sio, Trollu onetowy. Elpigaz to guano jest, elektronika AEB - nic specjalnego, wtryskiwacze Stella - Valtek - syf. A ta ( czy ten ) poleca jak zwariowana(y).

Mój drogi Gustawie666, ja tylko odpowiadalam na zadane mi pyatnie. Ale powiem ci dowcip:

-Wiesz ja zrobić surówke z buraków?
- Trzeba wrzucić granat do Beemki

Pozdrawiam

Cytat:
montowalam gaz niedawno do Omegi B, 2,0l, 4 cylidrowej

Ten silnik to rozrusznik i dobrze chodzi na 2 gen. Wolabym jezdzic BMW niz rozrusznikiem ktory pali jak smok a nie jezdzi.