Dziwne zachowanie skrzyni na wysokich obrotach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na wysokich obrotach lewarek skrzyni zaczyna mocniej drżeć i wydaje dziwny taki chroboczący dźwięk. To samo dzieje się na luzie kiedy podkręcam silnik do dość wysokich obrotów. Co to może być?

[ wiadomość edytowana przez: olej504 dnia 2008-02-09 18:12:37 ]

poduszka skrzyni - a przy ruszaniu nie telepie?

jak ruszam spokojnie to nic się nie dzieje. Dopiero jak szybko ruszam i trzeba zmieniać szybko biegi. Na postoju na luzie też telepie dopiero na wysokich. No i jeszcze ten dzwięk (chrobotanie czy jak to nazwac) tak się dzieje jak poducha do wymiany?

[ wiadomość edytowana przez: olej504 dnia 2008-02-09 19:26:08 ]

A podnieś maskę, niech druga osoba odpali i po chwili zgasi. Jak silnik się telepnie w przód i tył to bym obstawiał poduszkę. Z tego co pamiętam jak staniesz z przodu auta - to po prawej za silnikiem. Znajomy miał podobnie, ale jemu się łapa urwała.
U ciebie możliwe że się poducha wyrobiła i będzie się tak telepać.

[ wiadomość edytowana przez: przemkowal dnia 2008-02-09 19:29:57 ]

hmm spróbuję to z odpalaniem na 2 osoby. W przyszłym tygodniu wstawiam auto do mechanika w celu zlikwidowania luzów w zawieszeniu to jeszcze powiem mu o tym. Dzięki Przemkowal za podpowiedź. Ma ktoś inne sugestie?

A ja się podłącze pod temat ale u mnie jest zupełnie inny problem, gdyż tylko na drugim biegu słychać taki metaliczny dźwięk, jak by jakiś pręt się odbijał o coś, taki metaliczny odgłos, i tylko słychać to na drugim biegu obojętnie czy pod czas jazdy czy na postoju po wrzuceniu dwójki.

I nie mam pojęcia co to może być

dochodzi tak jakby z pod lewarka?
Ile kosztuje mniej więcej wymiana poduchy wraz z robocizną?

[ wiadomość edytowana przez: olej504 dnia 2008-02-09 21:20:20 ]

auto odebrałem od mechanika. przemkowal miał rację poszła poducha pod skrzynią.