MotoNews.pl

Demontarz katalizatora...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moja 525 24v ma 2 katalizatory mechanior ztwierdził że są przypchane teraz mam dylemat czy na ich miejsce dać 2 rury czy strumiennice dzieki za opinie podpowiedzi.

Jaki to model?

Zalezy co chesz osiagnac.. sama rura zmieni dzwiek wydechu i bedzie lipnie strumiennica niewiele poprawi ale mozesz ja potraktowac jako tłumik przekotowy.. na przyrosty jakiekolwiek nie licz

pzdr

sorki to jest e34 w benzynie i chcialbym tez sie dowiedziec po kturej z tych zmian jak bedzie pracowal glosno czy tak samo jak przed demontarzem

Załóż poprostu katalizator. To chyba najrozsądniejsze rozwiązanie.
Nie wiedziałem,że w e34 są dwa katalizatory, w mojej jest jeden.

Cytat:
2008-02-27 14:02:44, pioter200 pisze:
sorki to jest e34 w benzynie i chcialbym tez sie dowiedziec po kturej z tych zmian jak bedzie pracowal glosno czy tak samo jak przed demontarzem

po kazdej! katalizator tłumi wydech w 50% wiec niezaleznie cvzy dasz rure czy strumiennice dzwiek Ci sie zmieni..

Przede wszystkim to sprawdz gdzie sa umieszczone sondy lub sonda lambda jesli za katem to raczej nie polecam, może się pojawić blad składu mieszanki na sondzie.
Jeśli się mylę to mnie naprostujcie.
Co do dzwieku to napewno sie zmieni, jesli chcesz by nie było za głośno a do tego na przeglądzie nikt się nie doczepił to załóż strumiennice w obudowie przypominającej kata.
Prawdą bedzie to ze wyda Ci się że masz jakis przyrost mocy ale to dzwiek bedzie robił takie wrażenie na podświadomość.
Bez przeróbek dolotu na samym wylocie nic praktycznie sie nie uzyskuje a wrecz można stracić.
Więcej na forum o pozyskaniu mocy z wydechu
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=81511&c=0&f=29&start=0&orderby=asc