| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-02-16 21:10:50 Spoko.
Niedługo w autach wszystkie złączki będą chodzić na USB. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-02-16 21:18:07
..a po co Ci takie wiadomości ?? ..jeszcze bym zrozumiał gdyby się coś uwaliło i byłbyś zmuszony "odtwarzać" instalację...ale ot tak sobie
...zaraz zaczniesz pytać o wszystkie kolejne cabelki w Espero....do czego służą....to może lepiej wal od razu do koreańckych konstruktorów
żeby nie być takim do końca wredem.....w tak ciężkim przypadku... polecam studium ścisłe schematów instalki elektrycznej w Espero... Pozdrawiam ![]() |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-02-16 22:35:28
E tam...cosik mi tu czarujesz Kolego... ...
Najpierw piszesz , że nie działa czujnik...bo żarówka kontrolki jest OK.. Tera znowu że się coś uwaliło...ale chcesz sprawdzić działanie kontrolki na desce (czyli żarówki, którą przecie podobno sprawdziłeś )
Jeśli nie grzebałeś wcześniej przy budzikach ...szanse na to że padło coś akurat tam ...są praktycznie równe zeru.. może zamiast tydzień spędzić na przesłuchaniach forumowych , prościej będzie zainwestować te 25zł ? |
meenia Daewoo Espero Łańcut | 2008-02-16 22:57:27
Napisalem ze najprawdopodobniej czujnik, bo zarowka jest ok, nie napisalem ze polaczenie elektryczne zarowki z czujnikiem jest ok, bo go nie sprawdzilem. Zeby go sprawdzic potrzebuje poznac kabelkologie czujnika. Troche blednie rozumujesz, zeby przestala dzialac kontrolka, nie musi pasc ani zarowka, ani czujnik, moze byc jakas przerwa na elektryce. Skoro wiem ze zarowke mam sprawna, to pozostaje jeszcze dwie mozliwosci, mianowicie czujnik, lub przewody. Zeby nie babrac sie w oleju bez 100% pewnosci chce sprawdzic kable, mam nadzieje ze wyrazilem sie wystarczajaco jasne, zreszta jasniej juz nie umiem. I nier wiem po jaki uj mialbym cos "czarowac", potrzebuje informacji i oktora prosilem, a nie czepiania sie moich slow jednego po drugim. Pozdrawiam |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-02-16 23:13:14 Trza ankietę zrobić... albo zakłady. Ja stawiam, że na 99% padł czujnik! |
meenia Daewoo Espero Łańcut | 2008-02-16 23:20:55
Ja nie wiem, czy czytanie ze zrozumieniem boli, czy boli myslenie, zadalem pytanie, jesli na nie nie odpowiadasz to po co robisz smietnik z forum i z siebie kartofla ?? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-02-16 23:31:21
Yehhh... oghhhh... tak... mocniej... już dochodzę... jeeee...! |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-02-17 00:07:26
"Żółty" ma jakiś inny czujnik...pewnie zatopiony w misce olejowej...bo zamiast wykręcić i wkręcić ...chce się w oleju babrać...więc...nici Piotr z Twojej ankiety...
Najgorsze to że zero w nim poczucia humoru
(jusz widzem kolejnego kandydata do kartki w jego kolorze )..z zadatkiem na bardziej "dosadny". Ledwie się pojawił... od razu zaczyna się szarogęsić...czytaj..obrażać ludzi...a tego...cholernie nie lubimy |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-02-17 00:10:34
killim go... killim A inny czujnik to chyba pochodzi z wkrętu trzymającego rozkład jazdy na przystanku z którego zbudowano złomero?[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-02-17 00:11:18 ] |
jost Klubowy Weteran BMW 520d Lublin | 2008-02-17 00:10:48 sory coś mi się powaliło, napisałem, żeby piotr_ek uważał, bo po jego orgazmach wywalają z tego forum [ wiadomość edytowana przez: jost dnia 2008-02-17 00:21:14 ] |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-02-17 00:22:25
Już widzę te gadki gości co z forumów różnorakich wylecieli: - za co wyleciałeś - bo moda krytykowałem - a ty za co wyleciałeś - bo pisałem, że marka X jest dziadowska - a ty - bo do orgazmów doprowadzałem swoimi tekstami |
meenia Daewoo Espero Łańcut | 2008-02-17 10:20:07
Zadalem konkretne pytanie, potrzebowalem konkretnej odpowiedzi, jestem jeszcze w stanie zrozumiec, ze gowno wiecie o mechanice i elektryce w espero, ja zreszta tez, ale za nic nie zrozumie po uj tyle postow z bezsensownymi pytaniami i docinkami. Nara |
wacek99 Klubowy Weteran A8 4,2l Kraków | 2008-02-17 11:42:34
Witam. Środkowy kabel (biały) jest od kontrolki oleju. Jak go zewrzesz do masy to powinna się zapalić kontrolka. Czerwono-biały(+12V) i biało-brązowy są zwierane przez czujnik w czasie pracy silnika i służą do bocznikowania styków przekaźnika pompy paliwa (trochę dziwne rozwiązanie). |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2008-02-17 11:58:06 http://www.malkontenci.eu/themes/BlackF/images/logo.gif
meenia -tam się jęczy żali i stęka |
meenia Daewoo Espero Łańcut | 2008-02-17 19:02:25
I dokladnie o taka odpowiedz mi chodzilo, bardzo dziekuje Pozdrawiam |
meenia Daewoo Espero Łańcut | 2008-02-17 19:02:59
|
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-02-17 20:43:09 A ja jestem bardzo ciekaw jaka będzie ostateczna diagnoza i b.proszę o ujawnienie finału sprawy
( ...może i Ty wtedy coś zrozumiesz )
I jeszcze raz....Szanowny Kolego...jeśli brak Ci głębokiego poczucia humoru.....długo tu nie zagrzejesz
Odpuść, uśmiechnij się czasem...Tobie będzie łatwiej..a nam wszystkim o wiele symaptyczniej .. Pozdrawiam |
meenia Daewoo Espero Łańcut | 2008-02-19 20:41:35
A wiec kontrolka dziala, czujnik mam ciagle ten sam. Powodem braku kontrolki byl uszkodzony przewod mniej wiecej na wysokosci przewodu od nagrzewnicy, byl skrecony i sie poprostu urwal. Dzieki moim "glupim" pytaniom oszczedzilem pare zlotych i sobie babrania sie w oleju
Pozdrawiam |