| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2005-10-05 09:09:04 Kolektor w M50 jest faktycznie plastikowy? A ja myślałem, że to tylko obudowa, taka atrapa na silnik... |
broks BMW Member BMW 525 TDS kobierzyce | 2005-10-05 09:58:23
Niestety!Plastik,fabryka zmniejsza koszty produkcji oraz ciężar całego auta. |
hz10 BMW Member starachowice | 2005-10-05 10:07:42
|
tresor123 s16 Zielona Góra | 2005-10-05 12:24:28 a nie można kupić metalowego kolektora i założyć?? |
Wielebny BMW Friend było BMW 316 Bydgoszcz | 2005-10-05 15:30:43 Można kupić metalowy zamiennik ale wygląda on wtedy jak odlew od siekiery i nie jest najwyższej jakości. Mój kolega założył zwykła instale do tego silnika , wymienił świece i przewody (ale nie na takie za 150 zeta a markowe) i mówi ze jest ok. tak pozatym z tego co wiem to ogólnie BMW lubi tylko SGI zaś zwykła instalacja mu nie pasi. |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-10-05 16:05:00
mogę pokazać ci kilkunastu właścicieli bmw plastikowymi kolektorami dolotowymi jeżdżących na gazie bez sekwencji, którym nic się nie dzieje. jeśli kolego piszesz o sprawności całego układu zapłonowego to ja uważam że bez względu na to czy mam plastikowy kolektor czy metalowy i czy jeżdżę na gazie czy nie, to i tak instalacja zapłonowa powinna bys w 100% sprawna. ty może preferujesz inne rozwiązania i masz do tego prawo. podsumowując. jeśłi gaz jest dobrze założony i układ zapłonowy jest ok, możesz bez sekwencji jeździc na gazie długo, długo. dodam, że ja mam najzwyklejszy gaz i w ciągu ponad 30 miesięcy ani razu mi gaz nie strzelił (odpukać). dodam jeszcze że przewody mam założone beru i świece też tej samej firmy. P.S. jak słyszę czy czytam że do takiego a takiego silnika to tylko sekwencja to od razu na tym etapie podejmuję decyzję o nie czytaniu dalszego ciągu czyichś wypocin. oczywiście pomijam straty mocy w przypadku założenia zwykłej instalki. nie wiem kto wymyślił coś takiego, że jak plastikowy dolot to już może strzelać. to czy gaz strzela czy nie NIE JEST UZALEŻNIONE OD MATERIAŁU Z JAKIEGO ZROBIONY JEST KOLEKTOR DOLOTOWY!!! pozdrawiam |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2005-10-05 17:12:30
Zgadza się ale jak już pieprznie przy trochę zużytych świeczkach lub kablach w plastikowy kolektor to może go po prostu rozsadzić. Nie można raczej tego powiedzieć o kolektorach ze stopów. I o to chyba chodzi. |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-10-05 17:14:03
Ale ponoc w M50 sa kolektory plastikowe coprawda ale ponoć trwałe jak cholera pzdr |
kornat BMW Member BMW e-39 530d Wrocław | 2005-10-05 17:32:32 Mnie nikt nie ppzekona do zwykłego gazu przy 24V, kolega założył do 320 24V co chwila strzał, kuleje na wolnych, zero buta itd. więcej nerwów niż to warte, drugi mój kolega założył gaz również do 320 24V przejechał 20tys km i wywalił go w cholerę, też nie chciał się denerwować. Mam znajomego, który instaluję gaz w autach w jednej z lepszych wrocławskich firm tym się trudniących, powiedział, że przy plastiku tylko sekwencja i to też nie oznacza, że będzie chodziła super, ostatnio montował gaz do e-39 taryfiarzowi, instalacja tania pojechał na postój odpalił i chciał podjechać 2 metry, ogromny strzał "dym" spod maski, zamknął auto i poszedł do domu, a na następny dzień mój kolega walczył z rurką od podciśnienia, aby ją założyc trzeba sporo rzeczy demontować. Tak jak pisał Broks jeśli kogoś bawi pchanie auta z dużego skrzyżowania po wystrzale (nie wspomnę już o kwestii bezpieczeństwa "szybkiego" przejazdu przez ruchliwe skrzyżowanie i ewentualnego wystrzału...)i pałowanie się z ponownym założeniem podciśnienia to proszę bardzo. Aha przedstawiłem tu swoje subiektywne zdanie na ten temat, oraz przytoczyłem przykłady z życia, traktujcie to jako ewentualną wskazówkę, a nie pewnik
Marcin opinia jest jak dziura w dupie każdy ma swoją, szanujmy to, że ktoś może mieć inne zdanie na dany temat i ewentualnie polemizujmy z tym. pzdr. |
broks BMW Member BMW 525 TDS kobierzyce | 2005-10-05 17:33:50
Kolego,to nie są wypociny tylko spostrzeżenia i rozmowa z innymi użytkownikami,nie jesteś "guru"który wie wszystko najlepiej,więc uszanuj opinię innych.To że Tobie nie strzeliło nic nie znaczy,bo znam użytkowników którzy już dwa razy zmieniali kolektor dolotowy,nowe cewki i świece i bum!Kolega był nadgorliwy i założył świece Beru 4elektrodowe,ponoć jak się okazało był to błąd,bo ponoć nie mogą być takie świece.Reasumując:nie ma żadnej reguły dlaczego czasami strzeli.Pozdrawiam |
krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-10-05 21:13:20 napisze to wyraznie; ja mam instalacje na parowniku (2gen). pali sporo, troszke słabszy, przy normalnej miejskiej jezdzie nie czuje rużnicy ale słysze- na gazie pracuje bardziej aksamitnie), strzelił mi tylko raz, ale na BENZYNIE. na gazie nic, żadnych problemów wolne obroty idealne. markowe świece i przewody-fajki, serwisowana instalacja przez dobrego fachowca, ale i tak założył bym sekwencje bo ponoć mniej pali
PS. stosuje metode gaszenia i odpalania na benzynie i od czasu do czasu pośmigam na benzynce kilkanaście km po mieście. |
broks BMW Member BMW 525 TDS kobierzyce | 2005-10-05 21:23:06
To jest niemożliwe!O ile się rozumiemy o jakie strzelanie chodzi!Mysle że wiesz na jakiej zasadzie to wszystko funkcjonuje? |
ptasiek BMW Friend BMW 520i 24v '95 / 5 ... Leigh / Manchester | 2005-10-05 21:47:35 heyo bracia i siostry!
Czy ktos z was szanownie zechcialby sie wypowiedziec na temat MARKI instalacji? bo ze w sekwsencyja zaopatrzyc motor jest lepiej powszechnie wiadomo. thx |
krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-10-06 19:01:02
a jednak. sonda lambda zrobiła zwarcie na mase, zrobiło bardzo ubogą mieszanke, nie chciał jechać to dodałem gazu i strzeliło tak, że przepływka i rura od wolnych obrotów poszły sie gibać. myśle, że wiem na jakiej zasadzie to funkcjonuje, ale myśle, że ty niewiesz skoro piszesz,że to jest niemożliwe, bo jest sporo awarii po których moze kichnąć w kolektor na benie. PS. co do kolektora plastikowego- strzał był potężny, aż widać na wygłuszeniu maski, a kolektor nie ma śladu, oglądałem go ze wszystkich stron(lusterko, latarka), a nawet słuchałem stetoskopem [ wiadomość edytowana przez: krzysiek77 dnia 2005-10-06 19:10:32 ] |
Robin_Hood BMW Member Tarnów | 2005-10-07 08:38:57 To może ja też wrzucę swoje trzy grosze. Mam zwykła instalacje i faktem jest jak instalacja zapłonowa ma przebicia to gaz będzie strzelał (dopóki nie wymieniłem kabli, swiec, aparatu) ale tylko - przynajmniej tak jak u mnie - przy przełaczaniu z benzyny na gaz. Jak zapalałem na gazie nigdy mi nie strzelił. Jak pisałem po wymianie w/w czesci jest teraz wszystko ok. Jesli chodzi o spadek mocy to faktycznie jest wyczuwalny zwłaszcza na pierwszym i drugim biegu przy cisnięciu do czerwonej kreski czuc jak powyżej ok 5,5 tys obrotów juz mu ciężko się wkręcać.Wystarczy że podam za przykład - zatankowałem VPower Racing i całkiem inne autko smigało aż miło.
Podsumowując jesli paliwo było by tansze powiedzmy 2,5 za litre na pewno nie założył bym gazu ale niestety żyjemy w takich czasach że musimy "pomagać" państwu wychodzic z dziury budżetowej (ALE KUR..... CZEMU MOIM KOSZTEM NIECH MNIEJ KRADNĄ) i każdy umie liczyć i wie ile może zaoszczędzić. I jeszcze jedno zakładałem gaz w największej firmie w małopolsce do wiadomości jest to CZAKRAM i gość mówił że BMW mają mocne plastikowe kolektory i strzal nie powinien go rozwalić co najwyżej przepływka czy jakaś rura spadnie ale robią zabezpieczenia i powinno być OK a sekwencja i owszem można założyć he he nawe do malucha ale po co. Zakłada się przeważnie do samochodów naprawde z górnej półki jak np nowa piątka, siodemka audi s4 itp. To tyle w tym temacie Uff alem się opisał
PZDR dla "Junkersów" "Zapalniczek" "Kuchenek" itp
i pamiętajcie GAZ W BMW TO PROFANACJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
eryk325e36 BMW Friend E46 330CI F/L :) Birmingham | 2005-10-08 16:49:02 Wow ale się dyskusja rozwineła no no ,dobra każdy ma swoje zdanie ,więc i ja dodam swoje 3 grosze.
Też miałem 325 m50 i jeżdziłem na benzynie ale prawda jest taka ,że na sekwencji też zdarzyły się strzały z rozwaleniem puszki filtra powietrza czy kolektora(było tak w alfie 155 twin sparc) instalka brc seqent.Sekwencja w zasadzie eliminuje ten problem ale zdarza się bum(choć naprawdę rzadko) Poprawnie dobrana instalacja i dobry gazownik+oczywiście na 100% sprawna instalacja i jest git.Jechałem osobiście dwoma 325 na najprostszej instalce (tzw śruba) i 320 też na najzwyklejszej i było ok przepaliłem trochę te auta i nic się nie dzialo.A teraz parę faktów ,aby zwykła instalka chodziła: 1 nowe świece ngk najlepiej odrazu nowy filtr powietrza 2 wydajny reduktor i nie słuchać bzdur typu że 325 tak ma a 320 chodzi lepiej bzdura dobrze dobrany parownik i jest ok 3 bmw najlepiej chodzi z instalacją bez kompa chociaż jest taki wymóg jest na to rozwiązanie polska instalacja silnik krokowy ze śrubą czyli 2w1 4 ustawienie (sorry musi więcej spalić) zbyt uboga mieszanka też może strzelać no i wypalają się wtedy zawory i przegrzewa się głowica 5 spadek mocy nieunikniony(zwężka dolotu robi swoje) nawet jak przełączysz na bezynę też już będzie słabszy 6 zawsze trzeba gasić auto na benzynie ,bo po pierwsze to gaz który się niewypalił wybucha przy odpaleniu , a po drugie to jest na to sposób jest tzw. dopalacz gazu sprytne urządzonko -wyłączasz silnik a on jeszcze chwilę chodzi żeby dopalić gaz. 7 plastuś w m50 jest bardzo mocny robienie w nim dziur na gwizdki i klapki to bzdura jak ma go rozwalić to nic nie pomoże a tak może tylko ciągnąć lewe powietrze niewspomnę o tym że pewnie większość gazowników wierci dziury bez ściągania kolektora więc zadam wam pytanie co dzieje się z paprochami po wierceniu |
broks BMW Member BMW 525 TDS kobierzyce | 2005-10-08 17:12:07
Podobno smarują towotem wiertło i wiórki się przyklejają do niego,ale zapewne nie wszystkie!A co do reszty postu to zgadzam sie z Tobą w 100%. |
krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-10-08 17:16:07
masz wiele racji. dodam, że w kolektorze wierci sie specjalnymi wiertłami, zaprojektowanymi tak, aby te paprochy nie leciały do środka, skuteczności nie potwierdze. |