Różnice w budowie drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytam z czystej ciekawości: jak bardzo się różnią budową drzwi wersji krytej dachem od cabrioletu? Czy tylko brakuje ramki na szybę? Czy szyba jest dłuższa w cabrio? Czy coś jeszcze?

drzwi są o parę centymetrów dłuższe w cabrio

...no i oczywiscie szyba jest wieksza. Ale wewnatrz, tj. boczki drzwi i ich mocowania są takie same, takze np. tapicerka z drzwi w 3d bedzie pasowała do cabrio. Wiem, bo ostatnio zmieniałem u siebie na boczki z RSa 4x4, naturalnie 3d

podepnę się

czy drzwi w MK6 są takie same jak w mk 7

głównie chodzi mi bo mam okazję tanio kupić elektryczne szybki ale niewiem czy spasują z mk7 do mk6 ?????

Cytat:
2008-02-14 12:26:40, bolid20 pisze:
podepnę się czy drzwi w MK6 są takie same jak w mk 7 głównie chodzi mi bo mam okazję tanio kupić elektryczne szybki ale niewiem czy spasują z mk7 do mk6 ?????

sama elektryka powinna być taka sama, przynajmniej w samych drzwiach.

a mocowanie prowadnic i silniczka???

trudno powiedzieć z całkowitą pewnością, ale wydaje się, że powinno być to samo. Zapytaj kogoś, kto handluje częściami, czy szyby od MK7 i MK5 są zamienne, wyedy, będzie pewne co do prowadnic. Mocowanie silniczka powinno być tak samo, ale też nie porównywałem tego w realu...

w najgorszym razie nawiercisz nowe otwory, bo i tak wszystko jest na linkach, więc lekkie przesunięcia są możliwe.

Cytat:
2008-02-15 10:23:45, bolid20 pisze:
a mocowanie prowadnic i silniczka???

Wszystko jest takie same ale. (zawsze musi być jakieś ale...)
3D pasuje tylko do 3D a 5D pasuje tylko do 5D Cabrio pasuje tylko do Cabrio.
Czy to MK5 ,Mk6, MK7 podnośniki są takie same!

mocowania są takie same jak napisał zagre a co do konstrukcji drzwi to w mk7 sa dołożone belki wzmacniające w srodku drzwi przeciw uderzeniom bocznym

Cytat:
2008-02-15 20:51:27, fryszard pisze:
mocowania są takie same jak napisał zagre a co do konstrukcji drzwi to w mk7 sa dołożone belki wzmacniające w srodku drzwi przeciw uderzeniom bocznym

W mkVI tez je juz mam.

Mowicie,ze wszystko takie same ,ale nie ot taki szczegol ale w czarnym jak wymienialem drzwi pasazera to w tych nowych nie bylo dziurki na wkret od duzych RSowskich kieszeni ,a w starych byl mimo,ze seryjnie mial male.