Rozruszniki SOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupilem taki rozrusznik, tyle ze za 85 zeta
pierwszy

a jest na allegro taki, gdzie pisze ze do 128 tez ma pasowac
drugi

Patrzac na modele Tipo/Tempra/Uno wymienione w obu aukcjach to oba powinny byc kompatybilne, co Wy na to?

Orientuje sie ktos ile bylo roznych rodzajow rozrusznikow do SOHC? Roznily sie moze zebatka?

Cytat:
2008-02-10 23:09:08, yapko pisze:
Kupilem taki rozrusznik, tyle ze za 85 zeta pierwszy a jest na allegro taki, gdzie pisze ze do 128 tez ma pasowac drugi Patrzac na modele Tipo/Tempra/Uno wymienione w obu aukcjach to oba powinny byc kompatybilne, co Wy na to? Orientuje sie ktos ile bylo roznych rodzajow rozrusznikow do SOHC? Roznily sie moze zebatka?

jabkowy,moze sie myle,albo wypity % siadł mi na oczy,ale one są podobne (rozstaw srub-mocowania)
inny odlew glowiczki i tyle

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2008-02-10 23:50:27, mar125 pisze:
jabkowy,moze sie myle,albo wypity % siadł mi na oczy,ale one są podobne (rozstaw srub-mocowania) inny odlew glowiczki i tyle

No tez mi sie wydaja identyczne, dlatego zaryzykowalem. Chodzilo mi o takie niuanse jak ilosc zebow na zebatce i srednica kola zamachowego. Tez mysle ze bedzie OK.

to jest to samo inne sa tylko do 127 i autobianci

1.1,1.3,1.5,1.6 sohc maja te same rozruszniki i zastawa 1.1

No i kupa, rozrusznik ktory przyszedl nie pasuje ma inny rozstaw srub. Jak bede mial oba w reku to pokaze zdjecia, moze to nie jest rozrusznik do Tipo SOHC?

moze głowiczke da się przełozyć jak w kant/polonez i wtedy podejdzie

Ja nie wiem wszystko robisz jakoś okrężnie - rozrusznik daje się albo do naprawy ( najtaniej) albo się kupuje od zastavy /128 - od roku są co chwile 2 rozruszniki. Rozkręć lepiej tego swojego zepsutego, wyczyść szczotki, zmień automat na nowy albo z innego dopasuj i powinien działać. Nie wiem ale te rozruszniki są wieczne - tulejki nawet się nie wycierają, szczotki wciąż jak nowe.

Znaczy sie mialem kupic taki zlom??

W sobote chyba go kupie bo jest blisko Tarnowa. Tak chcialem zrobic tydzien temu ale wszystkie szroty byly pozamykane. Nadal jednak wolalbym dobrac maly, nowoczesny, lekki rozrusznik.

też bym wolał nowy. a nie składać jakiegoś rupiecia z 3
Może pomierz rozstawy otworów pod śruby ilość ząbków i przedzwoń po paru hurtowniach które wystawiają towar na alledrogo.pl

Cytat:
2008-02-14 17:42:48, CEHU pisze:
też bym wolał nowy. a nie składać jakiegoś rupiecia z 3 Może pomierz rozstawy otworów pod śruby ilość ząbków i przedzwoń po paru hurtowniach które wystawiają towar na alledrogo.pl

Co z nowego lekkiego jak nic nie pasuje a jak pasuje to jest taki sam/podobny. Nie wiem ale kiedyś szukałem rozrusznika i nic nie pasowało, nawet żeby głowiczke podmienić. Może i mam ciężkiego rupiecia w którym sam przewijałem stojan ale działa już bardzo długo no i mam za darmo heh

No i kupilem tego zloma z alledrogo, na zywo nie wyglada tak zle i ma dzialac. Rzeczywiscie tamten wyglada identycznie z przodu ale ma 5-7 mm wiekszy rozstaw srub. Moze da sie podmienic glowiczke. Jak nie to pojdzie w swiat, jest wizualnie jak nowy wiec mam nadzieje ze kase odzyskam.