Wskazania zegarów przy rozruchu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, chcialem zapytac gdzie trzeba kombinowac zeby w Avensis z XI 2003 zrobic taki bajer jak w Corvecie gdzie przy rozruchu wskazowki zegarow na chwile wychylaja sie na maksa przy czym wracaja do normalnej pozycji ?

Po co kombinować kup corvete

Czemu zaraz Corvette... beemki, też tak mają, nawet w jakiejś subarce to chyba widziałem taki test

Zamiast bawić się w kombinacje tego typu pokombinowałbym, żeby Avensis z XI 2003 był w stanie o własnych siłach wychylić te wskazówki na max

pzdr

licznik predkosciomierza zamknelem (maks 240) chociaz wiadomo ze rzeczywista predkosc byla pewnie o jakies 20 km/h mniejsza.
A niechwalac sie niedlugo bede mial na studiach laborki z programowania mikroprocesorow w pojazdach wiec dostep do programatora bedzie bezproblemowy i jezeli daloby sie to zrobic zmieniajac cos w ECU to byloby milo, dlatego pytam Jak cos spier**** to na wlasna odpowiedzialnosc.

Cytat:
2008-02-18 22:42:51, adek1987 pisze:
licznik predkosciomierza zamknelem (maks 240) chociaz wiadomo ze rzeczywista predkosc byla pewnie o jakies 20 km/h mniejsza. A niechwalac sie niedlugo bede mial na studiach laborki z programowania mikroprocesorow w pojazdach wiec dostep do programatora bedzie bezproblemowy i jezeli daloby sie to zrobic zmieniajac cos w ECU to byloby milo, dlatego pytam Jak cos spier**** to na wlasna odpowiedzialnosc.

A umiesz napisac taki program?

o programowaniu mikroprocesorow wiem co nieco. Niedlugo wlasnie bede zaczynal bawic sie tymi samochodowymi mikrokontrolerami ale niemam pojecia co jest wogole odpowiedzialne za takie wychylenie tych wskazowek na chwile.

Jak na mój gust to silniczek, czy cokolwiek innego, co napędza wskazówki dostaje odpowiednią ilość/moc impulsów, że przechodzi całą skalę

pzdr

Cytat:
2008-02-19 23:49:13, adek1987 pisze:
o programowaniu mikroprocesorow wiem co nieco. Niedlugo wlasnie bede zaczynal bawic sie tymi samochodowymi mikrokontrolerami ale niemam pojecia co jest wogole odpowiedzialne za takie wychylenie tych wskazowek na chwile.

Procek steruje wychyleniem wskazowek i trzeba dopisac do programu ze po podaniu napiecia ma wychylic wszystko na maxa i powrocic.W jakiejs starszej Corolli chyba z 2000 r byl taki numer ze wychylalo predkosc i obroty na maxa ale niepamietam czy pozostale wskazniki tez.