| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MacFly Misiu Galant 2,5 V6 Żary | 2008-12-03 00:47:53 Więc w sobotę bordowy normalnie odpalał, dosłownie tylko kluczyk przekręciłem i już zapalił, w niedziele padła mi bateria, z od pn do pt dojeżdżam do pracy w jedną stronę ok 20km, więc bateria ma czas aby się podładować.
W piątek podłączyłem tylko antenę do radia, po przez przejściówkę z DIN na ISO. W poniedziałek w pracy ( w niedziele bateria była ładowana na maxa ) o godzinie 18 bateria mi zdechła. Kumpel z pracy musiał mnie po kablach odpalać i zakręcił od razu bez piłowania. Po przyjechaniu do domu wiozłem miernik w łapę i sprawdziłem ładowanie 14,25 i 13,90 z włączonymi światłami drogowymi i dmuchawą na maxa. Później sprawdziłem pobór prądu na postoju i dosłownie szok tzn. zakres 20mA i wynik 1,35mA pobawiłem się w odłączanie bezpieczników i wyszło mi 0,00mA ale jak wypiłem bezpiecznik nr.21 czyli od światełka wewnątrz, zegarka, radia i w moim przypadku alarmu. Po włożeniu bezpiecznika uzyskałem wynik 0,18mA czyli za dużo. Później po zabawie w uzbrajanie alarmu i rozbrajanie zszedł do 0,02-0,03mA, ale po jakimś czasie znów był wynik 0,18mA :/
Aktualnie mam wypięty bezpiecznik nr. 21 i bateria wytrzymała 8 godzin postoju. Bordowy normalnie jeździ bez tego bezpiecznika. Ale pytanie co może mi tyle prądu wpitalać
Radio odpada, odpiąłem a dwa jest to Alpine nówka, Światełko wewnątrz też, w bagażniku i w schowku nie palą mi się lampki. Podejrzewam, że najprawdopodobniej jest to wina alarmu ale chciałbym sam to zrobić pod domem bo mnie nie stać na elektryka a samochód mi jest potrzebny z dnia na dzień. Może ktoś z Was miał podobny problem i mnie jakoś naprowadzi. A i siłowniki sprawne od centralnego ( najprawdopodobniej był w serii u mnie a alarm został dołożony ), bo aktualnie przekręcam kluczyk i zamyka mi się centralny i pobór prądu jest 0,00mA ( bez bezpiecznika nr.21 ). I czy może być to wina np. głośnika, tzn. jeden mi trochę charczał, przy normalnej głośności |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2008-12-03 02:01:36 Nie w Fordzie, ale... alarm... |
Sjepka Sympatyk FEFK Honda & Honda Okrajnik k/Żywca | 2008-12-03 06:37:46 Głosniki nie maja tu nic do tego... Poczytaj moj watek,moze Cie cos naprowadzi
KLIK Tez za cholere nie moglem dojsc w czym tkwi problem Ale jak sie to mowi po nitce do klebka |
MacFly Misiu Galant 2,5 V6 Żary | 2008-12-03 08:38:28 Spróbuję z tym radiem.
Co do alarmu to on normalnie działa |
CKsrv Sympatyk FEFK SU45 i focus Koszalin/Białystok | 2008-12-04 01:30:27 bez przesady, nastoletni metex ma zakres 200uA (0,01 - 199,9) nie mowiac juz o klasie wyzszej. |
MacFly Misiu Galant 2,5 V6 Żary | 2008-12-04 08:51:16
A nie pociekło jak o tym pisałeś ??
Napisałem jaki ustawiłem zakres ?? Więc podałem takie Danę jak odczytałem z miernika dodając mA, jeżeli moja nie wiedza Ciebie uraziła to sorry następnym razem skonsultuję się z jakimś elektrykiem którym mi poda dokładne Danę i wtedy tutaj napiszę o tym
Radio odpiłem, alarmu nie odpiąłem, bawiłem się bezpiecznikami, drzwi w czasie pomiaru były pozamykane, nigdzie się światełko nie paliło, ale jak byś przeczytał uważnie co napiąłem to może byś wiedział co zrobiłem. A jak nie wiesz to napisze jeszcze raz, Aktualnie mam wypięty bezpiecznik nr. 21, i po postoju zapala na dotyk, bateria jest sprawna. Wystarczy jak tylko podłączą ten bezpiecznik i już go po 8 godzinach postoju nie odpalę. |