MotoNews.pl
10 Z serii prawda o... ;) - strumien (20677/0) - PT

Z serii prawda o... ;) - strumien

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W koncu , po problemach sprzetowych i pogodowych udalo mi sie zrobic pomiary strumiennic. Skomentowac mozecie sami ja tylko dodam, ze TURBOAIR to lejek dolotowy wykonany z kolanka od blachy od termostatu (ten popularny taki) i jest bez filtra, seria to seria - nawet tlumik szmerow ssania, strumien tak jak dostalem... zdjec niestety nie mam bo brachol aparat zabral, ale moze jutro zrobie jak co wyglada, dodatkowo prosze sie nie sugerowac "odcieciem" dosyc niskim to chyba wina aparatu zaplonowego ale moj maluch powyzej i tak nie jedzie... niestety samego pomiaru "bez filtra" nie zrobilem po kilku przelotach na TURBO-AIR sie kaszel zagotowal i kazdy nastepny pomiar wychodzil gorzej (szczegolnie gora) kwestia dobrania dysz w gazniku (aktualnie 180 powietrze 115 paliwo).

A oto wykresy

dzięki za test..

czyli wyszło że rczej nie opłaca się kupować strumienia jeżeli coś silniku jest porobione (tu koło 33KM)..

ali..będa jeszcze testy na serii ? i na innych dyszach ?

jak zalatwicie serie , z moich kumpli juz nikt nie ma wszyscy sie przesiedli na normalne auta, albo tuningi zrobili... no i druga kwestia jest taka ze nie wiem kiedy bede mogl miec znowu laptopa pozyczonego