[s]Dłuższe kable masowe np do swapa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nowy kabel masowy do akumulatora (długość 80cm żeby każdy mógł sobie dociąć pod wymiar np. do swapa jeżeli ktoś musi przenieś akumulator w inne miejsce).
Do sprzedania 2 wersje: albo 1,8/3 KV 1x25 mm2(średnica wewnętrzna kabla jak w oryginale 126p tyle, że izolacja grubsza) albo 1x35 mm2.
Kable są z dorobionymi końcówkami służącymi do przykręcenia do budy, z drugiej strony ucięte na równo.
Cena- 10zł

[ wiadomość edytowana przez: Dar00 dnia 2006-12-22 18:12:49 ]

[ wiadomość edytowana przez: Dar00 dnia 2006-12-23 22:35:58 ]

coprawda mam posztukowane i sie sprawdza, ale jakbys sie umial okreslic z cena i z wysylka bylo by taniej niz w w elektrycznej hurt. to moze bym lyknal jedna sztuje. tylko ta jedna koncówka jest zarobiona fabrycznie czy nie?wygalda solinide, ale otor cos maly na typowa srube masowa w malcu>?

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2006-12-22 20:08:27 ]

Ja mam w swoim zamontowany i pasuje nie ma problemu z dziurką
Końcówka jest montowana do kabla za pomocą zaciskarki i zaizolowana koszulką termokurczliwą- nie ma możliwości abyś dał radę zerwać tą końcówkę np. poprzez ciągnięcie jej na chama za pomocą kombinerek
U mnie to wyglądało tak:

Tutaj widać jaki jest zapas kabla

[ wiadomość edytowana przez: Dar00 dnia 2006-12-23 22:35:33 ]

A nie lepiej seryjny kabel podpiąć np pod zawiasy klapy przedniej? Ja mam nowy stary przewód od aku/rozruch i zalożoną końcówke miedzianą i koszulke termokurczliwą. Cena końcówki jakieś 1zl.

zgadzam sie z DAWCY ja mam tak samo ?!

OT:
widze na fotce dwa wentylatory na chłodnicy tylko gdzie odpływ ciepłego powietrza ? Jak zes to rozwiazał !?

Cytat:
2006-12-22 23:59:46, dt01 pisze:
zgadzam sie z DAWCY ja mam tak samo ?! OT: widze na fotce dwa wentylatory na chłodnicy tylko gdzie odpływ ciepłego powietrza ? Jak zes to rozwiazał !?

no jak gdzie przez nieszczelności do środka samochodu a potem mity wypisują ze musi być chłodnica od trucka bo się przegrzewa.

Cytat:
2006-12-22 23:48:02, DAWCY pisze:
A nie lepiej seryjny kabel podpiąć np pod zawiasy klapy przedniej?

Nie
Cytat:
2006-12-22 23:59:46, dt01 pisze:
OT: widze na fotce dwa wentylatory na chłodnicy tylko gdzie odpływ ciepłego powietrza ? Jak zes to rozwiazał !?

Powietrze ucieka przez powiększoną dziurę przy pompie której jeszcze nie było na zdjeciu a w lato dodatkowo przez wyloty w przedniej masce.

[ wiadomość edytowana przez: Dar00 dnia 2006-12-23 22:38:39 ]

Panie a ja niedoczytalem i myslalem ze to kabel od tylu do przod auta.....bo masowy to sie montuje do zawiasu...nieda sie takigo kabelonka od rozrucha do akusia zamowic? dodatkowo kawalek 10 cm z koncówkami juz zacisnietymi - altek-rozruch?

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2006-12-26 15:16:45 ]

mogę już mieć kabel przechodzący przez całe auto.. Jakie końcówki miałyby być zaciśnięte?

[ wiadomość edytowana przez: Dar00 dnia 2007-01-27 17:03:51 ]

mam 8 nowych kabli (80cm- te co na fotce) do sprzedania- 10zł sztuka

up