Światła przeciwmgłowe carina e.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam. Zamontowałem do swojej cariny światła przeciwmgłowe i wyłącznik do ich włączania. Swiatła nie świecą. Nie posiadam schematu żeby poszukać. Czy może jeszcze jakiś przekażnik i bezpiecznik. Proszę o pomoc. null

Jest przekaźnik na lewym przednim słupku.
Włączaj i wyłączaj halogeny i nasłuchuj czy cyka coś za bezpiecznikami.
Oczywiście co najmniej postojówki musisz mieć włączone...
Pozdro.

Perzan dzięki, znalazłem to miejsce na lewym przednim słupku nie było tam przekażnika. Po włożeniu przekażnika światła dalej nie działają i przkażnik nie pyka Sprawdziłem bezpiecznik siedzi od tych świateł. Może ktoś by mi podesłał schemat, bo będę musiał ryć. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Ściągnij sobie książkę Tam są schematy.
Pozdro.

Światła dalej nie działają. Poświęciłem dwa wieczory i nic. Moja carina jest z 96r. po liftingu a schemat, który mam jest chyba z przed liftingu. Nie do końca pasóją kolory przewodów i ich połączenia. Przekażnik, który jest na lewym przednim słupku nie jest chyba od tych świateł bo przewody od niego idą do komory silnika. Jeszcze poszukam schematu od avensisa, może jest tak samo jak u mnie. A jak nie to dorobię kawałek instalacji wykożystując część przewodów do odpalenia tych świateł. Pozdrawiam.