MotoNews.pl
12Xantia gaśnie na biegu jałowym ale tylko przy większej predk (206633/0) - PT

Xantia gaśnie na biegu jałowym ale tylko przy większej predk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie moze ktos mi doradzi co mam zrobic żeby moja xantia nie gasla, normalnie auto ma wolne obroty i np jadąc tak 40km/h gdy wrzuce na luz również są wolne obroty. Problem zaczyna się przy 60km/h np przy zmianie biegu z 4 na 5 przy chwilowym przytrzymaniu pedalu sprzęgla auto bardzo szybko traci obroty i poprostu gasnie. Dodam ze mam założoną instalacje Lovato, mikser w rure dolotową bez silnika krokowego do gazu. Ten od benzyny znajduje się jeszcze przed mixerem ( moze w tym tkwi błąd?) Można jakoś to wyregulować aby nie gasł na wiekszej predkości?? Jesli tak, to czym ??

witam cie! postaraj sie skierowac dolot powietrz w bok, nie przodem do kierunku jazdy. powinienes poczuc roznice

dzieki kolego autogastechnic
Twoja rada okazała sie słuszna. Teraz juz nie gaśnie nawet przy 120km/h Miałbym do Ciebie jeszcze jedno pytanie bo znów nikt nie umie mi pomóc, ale moze Ty mozesz. Mam centralke BRC ale nie wiem jak ją podpiąć ghdyż nie mam schematu. Zdjęcie jej zamiesciłem w poście. Mozesz zobaczyc na ten, w którym jest zero odpowiedzi he jakbys mógł pomóc to z góry dzieki