Czy widzieliście nową reklamę Fiata?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Twór to nie prezentacja.Rozciąga się na odległe czasy zacofania gospodarczego i motoryzacyjnego kraju.A w tym, jakby przejaw cudu. Przewijający się, jak smród po gaciach cień włoskiej auto marki.Obrazki z komuny, ze sztandarowym dziadostwem tamtych czasów.Jeśli nowoczesna motoryzacja ma się odwoływać do takich wzorców -to ja pierdziole.Na koniec powinni dopisać"Wznieśliśmy się z gówna-nowa jakość -FIAT"

Cytat:
2008-02-18 19:40:56, gafcio pisze:
Twór to nie prezentacja.Rozciąga się na odległe czasy zacofania gospodarczego i motoryzacyjnego kraju.A w tym, jakby przejaw cudu. Przewijający się, jak smród po gaciach cień włoskiej auto marki.Obrazki z komuny, ze sztandarowym dziadostwem tamtych czasów.Jeśli nowoczesna motoryzacja ma się odwoływać do takich wzorców -to ja pierdziole.Na koniec powinni dopisać"Wznieśliśmy się z gówna-nowa jakość -FIAT"

Ale o co so chozziii

widziałem ją, myslalem ze to reklama jakiegos filmu dokumentalnego
a rozwalil mnie znaczek "POLSKI FIAT" w pokazie pod koniec

poj... jest ta reklama Fiat przegiął palę równo z tą reklamą

Cytat:
2008-02-18 20:24:56, Nerwica pisze:
Ale o co so chozziii

O to chodzi.

-----------------
czasem tu zaglądam

I to leci w TV?

Tak,leci w TV i uświadamia odbiorcę ,że firma fiat jest wpisana w polski koloryt i tradycje.W końcu to 126p był przez lata obiektem westchmień pasażerów PKS-u.Jego(malucha) pomniki do dziś straszą na dzikich wysypiskach.Dla Włochów kultowa jest 500-tka a dla nas niby sraluch I oto nowa 500-etka wpływa do nas ,wywołując łezkę w oku i PRL wspomnień.Jedno jest podobne-kogo dzisiaj stać na mały samochodzik za wieklą kase?Osobiście wolałbym zainwestować w KIA Ceed.Narazie mam w planie jazdę esperakiem po kres jego dni.Inwestycja tańsza a jako wozidło mi pasuje,ambicji na szpan nie mam.

Reklama istotnie jest porąbana i taka wzniosło-patetyczna, że szok... Zgadzam się z Tobą Gafciu również w tym, że ta nowa 5-setka ze swoją ceną dla statystycznego Kowalskiego jest równie osiągalna jak 126p za komuny... Jeszcze talony na nią powinni dawać... Tyle tylko, że rynek się zmienił i jak już statystyczny Kowalski taką kasę uciuła albo kredytem dobierze to na pewno nie kupi za to 5-setki o czym FIAT chyba zapomniał...

Wg mnie reklama byłaby całkiem fajna, gdyby nie ten głos w tle - same obrazki i muzyczka stwarzałyby nastrój, a ten patetyczny tekst psuje cały efekt...
a najlepsze, że wśród obrazków z Korczakiem, Wałęsą, Markowskim, Wojtyłą, Bońkiem, Pendereckim okrągłym stołem, 4 czerwca, pojawia się ... plac tiananmen

Cytat:
2008-02-18 22:54:04, lothaar pisze:
Reklama istotnie jest porąbana i taka wzniosło-patetyczna, że szok... Zgadzam się z Tobą Gafciu również w tym, że ta nowa 5-setka ze swoją ceną dla statystycznego Kowalskiego jest równie osiągalna jak 126p za komuny... Jeszcze talony na nią powinni dawać... Tyle tylko, że rynek się zmienił i jak już statystyczny Kowalski taką kasę uciuła albo kredytem dobierze to na pewno nie kupi za to 5-setki o czym FIAT chyba zapomniał...

Mieszkam w Tychach gdzie montują fiata 500 i często jeżdże trasą do Gliwic. Przy każdym przejeździe mijam minimum 3 tiry jadące z 5setkami w strone autostrady, a później niemieckiej granicy. Zresztą rozmawiałem z Włochem który pracuje tutaj w fabryce przy budowie 500tek i oni mówią na to "nowe cinquecento". i przy ich zarobkach tak je traktują.

Pozdr.

Cytat:
2008-02-18 23:22:45, Robert_S pisze:
... plac tiananmen

O kurcze faktycznie. Na TV jakoś mi to umknęło. Teraz zauważyłem ponadto, że ten mały chłopiec siedzący w kinie to fragment włoskiego filmu "Kino Paradiso". Nieźle... kultowy dla Włochów ten samochód może być ale Polakom chyba trudno to będzie wmówić i to nie tylko przez cenę.

BTW: to film "Kino Paradiso" warto obejrzeć. Jest ciekawy. Oczywiście jeżeli ktoś lubi retrospektywne i nostalgiczne kino przywołujące czasy dawno minione. Ja już jestem w takim wieku, że na mnie takie obrazy robią wrażenie.

pomysł na reklame orginalny ale raczej nie zachęci Polaków do zakupu tego produktu samochodopodobnego

najlepsze jest to ze kumpel sobie kupil 500tke z 1,6 bodajze i pali mu to male smieszne nowoczesne seincento 10 litrow na setke (srednio) a jak przypiluje to i 12 wezmie zmienil na 500 starszego seinciaka i mowi ze procz precyzji prowadzenia ktora jest o niebo lepsza i mocnego silnika (w koncu to male auto) roznic w np. wykonaniu czy jakichs technologicznych uniesien nei widzi (oprocz nasranego kokpitu)...

Cytat:
2008-02-22 19:09:22, Cwikus pisze:
roznic w np. wykonaniu czy jakichs technologicznych uniesien nei widzi (oprocz nasranego kokpitu)...

To jest mało ważne. Auto ma wyglądać tak jak wygląda i to im się udało. Reszta jest nieważna, a i PL nie jest rynkiem dla tego auta.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-02-22 21:43:30 ]