[K]Aparat zapłonowy Ritmo MkI-dosyć pilne!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, jest taka akcja, że z kolegami z FSO-AK-u nabyliśmy w niedzielę ritmaka, w szczytnym celu zresztą
Ino jest taki problem, że w drodze z Bydgoszczy się coś wysrało i znikła iskra. Okazało się, że nie ma przerwy na przerywaczu. po ustawieniu odpalił, ale zdechł za chwilę i przerwa poszła się znowu jeb*ć... Jako, że kawałek drogi jeszcze przed nami (płock-wawa), to chcemy sztrucla odpalić i w miarę pewnie dojechać, dlatego szukamy sprawnego aparatu zapłonowego, względnie dobrego przerywacza. Jedna sprawa-dobrze by było, gdyby na czwartek się coś udało wykminić...

Teraz tak-ritmak ma napisane 65, silnik jak w zastavce, tylko, że zapłon jakis pomotany (chyba fabrycznie) bo jest przerywacz, ale jest i elektonika, w postaci modułu.

Jak by ktoś znający się bardziej na rzeczy, niż my, prości ludzie od poldka i kanta , miał cos do powiedzenia na ten temat, to prosze o wypowiedź.
Szczególnie jak i z czym zamiennne są elementy tego układu.

Jak ktos ma aparat, cewke albo moduł, podchodzące do ritmaka Mk I z 80 roku, (i sprawdzone) to niech da znać.

Obecnie jesteśmy w W-wie.

I przepraszam, za takie dziwne ogłoszenie, ale sprawa jest trochę pilna...
pozdro

zawsze mozecie zalozyc byle jaki aparat stykowy z zastavy fiata 128 czy yugo i cewe z poloneza czy 125 stykowego, schemat taki jak w 125p,

Tak jak Bart pisze, najprosciej aparat z zochy i cewka z kanta...

Ja mam aparata z fiorino wraz z cewka powinno podejść. Stan dobry tu foto :

Pozdro

Jak coś to 515087377 cena to 100 plnów...mogę wysłać dzisiaj :] Pozdro

Dobra, tak chcielismy zrobic w sumie Dzięki za odp.