Problem z szeroka miską oleju argenta w Polonezie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos miał podobny problem stabilizator dotyka miski olejowej jedną strona
silnik jest cofniety w głąb komory o 10mm
pozdr

słyszałem ,że stabilizator od poloneza rovera pomaga bo ma własnie taki kształt że omija miskę

Ja mam zwykłą miske,przesunięty silnik w strone mostu,wyższe poduszki od audi 80 a i tak czasem mi dotyka staba.

ja tak mam/mialem w caro z silnikiem na wtrysku z poprzeczna miska, zeby wyjac slnik trzeba bylo wyjac stabilizator

Poszukaj staba od poldorovera jest bardziej wygięty w stronę przodu autka i spokojnie ominie szeroką michę. Jakby co to jutro mogę zmierzyc obydwa staby w moich autkach.

Cytat:
2008-02-29 21:03:14, enes pisze:
Poszukaj staba od poldorovera jest bardziej wygięty w stronę przodu autka i spokojnie ominie szeroką michę. Jakby co to jutro mogę zmierzyc obydwa staby w moich autkach.

jak bym mógł Cie o to prosić chciałbym jak najszybciej rozwiązać ten problem
z góry dzięki

Pokonałem lenistwo wyszedłem z domu pomierzyłem i jest tak: poldorover ma szerokośc przegięcia 38cm i jest odsunięty od przedniej belki o 3cm, natomiast seryjny szerokośc przegięcia 27cm i jest odsunięty od belki o 10cm. Pomiar wykonany taśmą mierniczą w świetle latarki.

czyli polonez rover i bedzie git

Kupie drążek stabilizatora Polonez Rover stan obojetny byle niepogięty

Z tego co pamiętam Nikusss pisał raz,że od poloneza diesla też jest lepiej wygięty w stosunku do serii więc ten też może się Tobie sprzydac.

a wiecie może kto w Polsce może wykonać stabilizator o pożądanej sztywności ?