Maly problem z bisem - odcina jak wsciekly

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem o co chodzi. Przelozony silnik z mojego bisa do drugiego - nowego nabytku. Zmieniona zostala jedynie glowica. Gaznik i pompa paliwa ta sama. Objaw: przy wyzszych predkosciach obrotowych silnika odcina jakby brakowalo paliwa. Odciecie na kazdym biegu mniej wiecej przy tych samych predkoscich obrotowych. Na psotoju objaw nie wystepuje. Gaznik sprawdzony i wyczyszczony, plywak ustawiony 7-14. Pompka paliwa podaje, bo w filtrze za pompka ciagle jest paliwo.
Jakies sugestie?

ja mam to samo u siebie w 650 i za cholere nie moge dojść co to :/

miałem tak w 650 , zmieniłem gaźnik i jak ręką odjął , spróbuj z innym gaźnikiem

a co to za silnik

oby nie krzywka od napewdu pompki paliwa:/

Cytat:
2008-03-02 21:58:49, rosck pisze:
a co to za silnik

No przeca napisalem, ze bis.

Cytat:
2008-03-02 23:06:43, Zuraw pisze:
No przeca napisalem, ze bis.

A ja myślałem, że o bisa chodzi jako o samochód a z silnikami to różnie bywa

To ze w pompce jest paliwo nic nie znaczy. Po prostu daje go za malo (najprawdopodobniej) dlatego odcina podczas jazdy a na postoju nie

Z tym ze pompka, popychacz i caly blok sa niezmienione, wiec zakladam, ze dzialaja jak wczesniej.

moze popychacz zjadło delikatnie i mniej pompuje?

Bede sprawdzal w pierwszej kolenosci gaznik pozniej pompka. Wczoraj go co prawda sprawdzalem i wszystko raczje bylo ok, ale powymieniam profilaktycznie wszystkie uszczleki i zoabczymy co z tego wyniknie.

a ile masz podkładek pod pompą ?? ta podkładka ebonitowa nie jest już jakoś "zużyta" ??

No torche ma, ale gruba uszczelka na niej lezy, wiec gaznik od spodu raczej szczelny.

wlasnie - pamietaj ze jak masz za duzo podkladek pod pompa to bedzie to samo

Nie pod pompa tylko pod gaznikiem. Pod pompa jet jedna plus podstawka bakelitowa.

to może próbuj coś zmieniać i patrz co się będzie działo. może daj pompe ciutek niżej

Ja mialem w 650 podobny objaw ze przy wyzszych obrotach motor przerywal, wpakowalem dysze wieksza 5 jednostek i motor krecil sie wtedy bezproblemowo

Jak dla mnie paliwo a raczej pompa, miałem to samo wymieniłem kruciec i było git, czasami sie powtarzało ale to było lewe powietrze jakis przetarty wężyk itp.

Doradźcie !!! ja w moim 650 mam tak przy wyższych obrotach ale tylko przy prędkościach powyżej 110 km/h , mam nowy gaźnik i uszczelki

To ręka opatrzności Cię chroni
A tak na serio spróbuj zmienić pompę paliwa i wyregulować popychacz.