LEDY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile wchodzi żarówek na dekse rozdzielcza do naszych aut i i le trzeba kupic by zmienic wszystkie w przelacznikach drzwiach i panelu grzewczym i czy jakis konkretny mode tych ledow? Jakis link?

Cytat:
2008-03-08 23:28:44, misiekwwa pisze:
Ile wchodzi żarówek na dekse rozdzielcza do naszych aut i i le trzeba kupic by zmienic wszystkie w przelacznikach drzwiach i panelu grzewczym i czy jakis konkretny mode tych ledow? Jakis link?

Chyba nikt ci nieodpowie na ten temat. Ponieważ ten temat był wałkowany z milion razy włącznie ze zdjęciami, rozmiarami, ilościami wszystkim.

Więc wyszukiwarka kolego...

tutaj by się jakiś Piotrkowy komentarz przydał

Cytat:
2008-03-09 01:04:30, tommi3737 pisze:
tutaj by się jakiś Piotrkowy komentarz przydał

Proszę bardzo...

Wiaderko ledów kup
Albo poświęć 30 min życia i osobiście policz.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-03-09 13:42:45 ]

Cytat:
2008-03-08 23:28:44, misiekwwa pisze:

Cytat:
data rejestracji: 2005-05-30 (1015 dni na forum)

I po takim czasie trodno uzyc szukajki??

W drzwi wstawiasz diody 3 mm potrzeba ich 8
w deske czyli w przyciski w około zegarów wstawiasz 5 diod 5 mm z rezystorami + 1 czerwona 5 mm z rezystorem w miejsce swiateł awaryjnych
podatkowo jeszcze 1 niebieska 5 mm z rezystorem do przełacznika regulacji wysokości świateł
Nastepnie 5 diód postojowych niebieskich czyl zamiennik w5w do podświetlenia zegarów oraz 1 dioda 5 mm z rezytorem tez do zamontowania w zegarach.
Ostatnie 2 sztuki diod są potrzebne do panelu ogrzewania standardowo montuje sie tam diody 2 sztuki 5 mm z rezystorami.

Teraz tak wszystkie diody kupujemy SZEROKOKĄTNE!!!
Prócz zegarów i panelu nawiewy wszystkie diody lutuje sie w przełaczniku!
Natomiast w panele od elektrycznych szyb nie wstawiamy rezystorów gdyż już sa tam zamontowane!!

Chyba wszystko jasne!!!

EHH

Ale mądry to teraz chodz i popraw mi drzwi bo znow sie same zamykaja.

[ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2008-03-09 16:41:58 ]

panie majster to sprawdz w takim razie przewody w harmonijce w drzwiach

zamykaja sie na ciegnach opadaja chyba twoje druciki padly

Cytat:
2008-03-09 17:04:47, misiekwwa pisze:

to popraw

a pozatym bylo tak drzwiami nie trzaskac

Cytat:
2008-03-09 17:04:47, misiekwwa pisze:

Raczej zamek w drzwiach.

Czy ktos z was jezdzi na tego typu zarowkach np w kierunkach?? STOPACH ITP. Jak to wyglada warto cos takiego montowa?

Cytat:
2008-03-09 16:15:33, Jabuszko pisze:
Nastepnie 5 diód postojowych niebieskich czyl zamiennik w5w do podświetlenia zegarów oraz 1 dioda 5 mm z rezytorem tez do zamontowania w zegarach. Ostatnie 2 sztuki diod są potrzebne do panelu ogrzewania standardowo montuje sie tam diody 2 sztuki 5 mm z rezystorami. Teraz tak wszystkie diody kupujemy SZEROKOKĄTNE!!! Prócz zegarów i panelu nawiewy wszystkie diody lutuje sie w przełaczniku! Natomiast w panele od elektrycznych szyb nie wstawiamy rezystorów gdyż już sa tam zamontowane!! Chyba wszystko jasne!!! EHH

5 diód niebieskich ???? ja mam 4 szt w5w i 1 szt 3mm tez z tego typu co w5w tylko mniejsze, do panelu tez wpakowałem 3mm ala w5w

tez sie kiedys zastanawialem nad kupieniem takich zarówek diodowych do swiatel stopy czy kierunków. Ale są drogie i niewiem jak wygląda rozpraszanie światła takich ledów. A czy ktoś z was ma w kierunkach, stopie , lub pozycji ledy (oczywiscie mówie o tyle auta)

jakby ktoś niewiedział o co chodzi to podaje linka do przykładowej aukcji

ledy

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2008-03-12 23:18:15 ]

tommi - jedno pytanie

jaki sens widzisz wkładać taką żarówkę

Co chcesz niby uzyskać - zaoszczędzisz 5 amperów prądu
I co z nim zrobisz, naładujesz akumulatorek i będziesz w domu rozgłośni ojca kierownika słuchał

Takie żarówki diodowe to może być alternatywa do lamp z białymi kloszami a nie do naszych kolorowych

[ wiadomość edytowana przez: krzychu_ch dnia 2008-03-12 23:36:44 ]

Cytat:
2008-03-12 23:34:10, krzychu_ch pisze:
tommi - jedno pytanie jaki sens widzisz wkładać taką żarówkę Co chcesz niby uzyskać - zaoszczędzisz 5 amperów prądu I co z nim zrobisz, naładujesz akumulatorek i będziesz w domu rozgłośni ojca kierownika słuchał Takie żarówki diodowe to może być alternatywa do lamp z białymi kloszami a nie do naszych kolorowych [ wiadomość edytowana przez: krzychu_ch dnia 2008-03-12 23:36:44 ]

wiesz-myśle ze u nas największy problem przy takich ledach to to ze mamy wszystkie światla z tyłu podwójnie, tzn musialibysmy kupic po dwie zarówki na kazde swiatlo. A co do pytania co chce osiągnąć:-niewiem czy kiedyś widziałeś jakieś nowe auto jak ma z tyłu diody np na kierunkach. Światło z diód się znacznie czybciej zapala, znacznie szybciej gaśnie. Daje to fajny efekt. Jak niewidziałeś tego nigdy to niezrozumiesz o co mi chodzi. A co do mniejszego zużycia prądu to niema to żadnego związku-prądu mi niebrakuje w aucie i nieoszczędzam.

Cytat:
2008-03-12 23:57:02, tommi3737 pisze:
A co do pytania co chce osiągnąć:-niewiem czy kiedyś widziałeś jakieś nowe auto jak ma z tyłu diody np na kierunkach.

Widziałem i nie ukrywam że wygląda to fajnie, ale przy przezroczystych kloszach
Z kolorowymi może już nie być takiego efektu
Ale co za problem. Podjedź do sklepu weź dwie sztuki na przymiarkę np. do kierunku i załóż, włącz awaryjne i sam ocenisz czy rzeczywiście są warte wydania tej kasy, czy efekt jest wystarczający no i czy w dzień świecą naprawde wyraźniej od standardu

Cytat:
2008-03-13 00:13:11, krzychu_ch pisze:
Widziałem i nie ukrywam że wygląda to fajnie, ale przy przezroczystych kloszach Z kolorowymi może już nie być takiego efektu Ale co za problem. Podjedź do sklepu weź dwie sztuki na przymiarkę np. do kierunku i załóż, włącz awaryjne i sam ocenisz czy rzeczywiście są warte wydania tej kasy, czy efekt jest wystarczający no i czy w dzień świecą naprawde wyraźniej od standardu

tak by bylo najlepiej zrobic- ale ja niewiem gdzie w lodzi mozna takie zarówki kupic -musialbym przez allegro. No chyba ze w tesco takie widzialem. Ale niewiem czy żarówki można zwracać tak jak wszystkie artykuły.

co do przezroczystych kloszy to ja tez tego niewidziałem na taki zwyklych jak my mamy-dlatego pytam na tym forum -moze ktos ma zalozone??

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2008-03-13 00:21:23 ]