MotoNews.pl

Elektryczne szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam problem chcialem dzisiaj otworzyc sobie szybke a tu brak reakcji niedzialaja co moze byc przyczyna Jest jakis bezpiecznik albo przekaznik od szyb pozdrawiam

przekaźnik w skrzynce, włącznik drzwiowy, kabelki, silniczek...

Cytat:
2008-03-20 12:40:44, surec pisze:
przekaźnik w skrzynce, włącznik drzwiowy, kabelki, silniczek...

a ktory to jest przekaznik bo wlasnie lutowalem skrzynke i moze jakiegos kabla nie przypiolem albo cos skrzanikem

w mk7 mialem szybki kolo galki zmiany biegow wszystko bylo ok tylko kable jakies dziwnie naprezone i czasem tka jak by troszke wtyczka ktora prowadzila prad na przyciski wysuwala sie minimalnie wystarczylo przez mieszek wcisnac palce pod plastik docisnac i dzialalo(po paru tyg zabawy psiknolem sprejem kontaktowym do polaczen elektrycznych i dzialalo do konca)

Cytat:
2008-03-20 18:31:53, arielos17 pisze:
w mk7 mialem szybki kolo galki zmiany biegow wszystko bylo ok tylko kable jakies dziwnie naprezone i czasem tka jak by troszke wtyczka ktora prowadzila prad na przyciski wysuwala sie minimalnie wystarczylo przez mieszek wcisnac palce pod plastik docisnac i dzialalo(po paru tyg zabawy psiknolem sprejem kontaktowym do polaczen elektrycznych i dzialalo do konca)

tylko ze u mnie szybki przestaly chodzic po wyjeciu skrzynki bezpiecznikow zepsuc raczej jej nie zepsulem bo nie przecinalem jej tylko pare lutow poprawilem. Moze jakis przekaznik zle wlorzylem . Powiedzcie mi prosze ktory jest odpowiedzialny za szyby?

sprawa sie wyjasnila winny byl bezpiecznik pozdrawiam