Zacisk trzymający szyby w DF

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WitamPrzy uchylaniu znowu nawaliła mi szyba, czym to ścisnąć zeby szyby nie ukruszyć, przewiercić ja jakoś i śruby? Ewentualnie jakieś zastępcze inne zaciski, chodziarz te co mam nie są przerdzewiałe i szyba chodzi (jak na fiata) luźno w prowadnicach.

ja miałem tak samo i zrobiłem tak:

zdjąłem boczek - wyjąłem dolne mocowanie szyby (po odkręceniu z linki) - poprzyginałem ranciki - założyłem szybę (nie opuściła ona ani na chwilę drzwi) i gitara...
przy okazji okazało się, że nie ma prowadnic bocznych wewnątrz drzwi - zowstawiłem tak jak było...
w prawych drzwiach mam prowadniczki boczne i szyba chodzi diabelnie ciężko - nie wiem czy to dlatego ale chyba tak.

szyby nie przewiercisz na dole chyba, że wyjmiesz ją z drzwi będziesz lał terprntynę i delikatnie wiercił na małych obrotach ze stałą prędkością (najlepiej wiertarką stojącą) - ryzyko ukruszenia i tak jest bardzo duże bo rancik dolnego uchwytu jest bardzo cienki - podejrzewam, że wogóle nie da rady go nawiercić i szyby do niego przyłapać...
ogólnie to gówniana robota jest i dziubdzianina - powodzenia, gudlak

A ja ja przykleiłem silikonem do uszczelniania połaczen szklanych.
Trzymie idealnie

A ja użyłem kombinerek i nie polecam bo później czekał mnie szrot i szybka 25zł!! SILIKON tak właśnie zrobiłem i trzyma nie puta, dziwne jest tylko to ze jak kupiłem inną szybę i ja ustawiłem zamyka sie do końca i wchodzi w uszczelkę, próbowałem regulować pasażera to tylko sobie łapki poobijałem, mam chyba krzywe szyby

A ja użyłem kombinerek i nie polecam bo później czekał mnie szrot i szybka 25zł!! SILIKON tak właśnie zrobiłem i trzyma nie puta, dziwne jest tylko to ze jak kupiłem inną szybę i ja ustawiłem zamyka sie do końca i wchodzi w uszczelkę, próbowałem regulować pasażera to tylko sobie łapki poobijałem, mam chyba krzywe szyby

sylikon nawet najzwyklejszy tez mialem taki problem, mozna tez lekko dogiac ta rynienke ktora trzyma szybe