| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-03-05 14:41:36 ja miałem tak samo i zrobiłem tak:
zdjąłem boczek - wyjąłem dolne mocowanie szyby (po odkręceniu z linki) - poprzyginałem ranciki - założyłem szybę (nie opuściła ona ani na chwilę drzwi) i gitara... przy okazji okazało się, że nie ma prowadnic bocznych wewnątrz drzwi - zowstawiłem tak jak było... w prawych drzwiach mam prowadniczki boczne i szyba chodzi diabelnie ciężko - nie wiem czy to dlatego ale chyba tak. szyby nie przewiercisz na dole chyba, że wyjmiesz ją z drzwi będziesz lał terprntynę i delikatnie wiercił na małych obrotach ze stałą prędkością (najlepiej wiertarką stojącą) - ryzyko ukruszenia i tak jest bardzo duże bo rancik dolnego uchwytu jest bardzo cienki - podejrzewam, że wogóle nie da rady go nawiercić i szyby do niego przyłapać... ogólnie to gówniana robota jest i dziubdzianina - powodzenia, gudlak |
mauzer64 F&F MEMBER ![]() 21 x fiat Zebrzydowice | 2008-03-05 16:26:35 A ja ja przykleiłem silikonem do uszczelniania połaczen szklanych.
Trzymie idealnie |
bandit_650 Bydgoszcz | 2008-03-09 16:47:51 sylikon nawet najzwyklejszy tez mialem taki problem, mozna tez lekko dogiac ta rynienke ktora trzyma szybe |