MotoNews.pl

Starali się jak mogli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ale i tak Real przegrał...

Ale o ccccooooochodzi?

Cytat:
2008-03-06 07:48:34, piotr_ek pisze:
Ale o ccccooooochodzi?

Jak dodam, że nawet sędzia "puszczał" im akcje na spalonym, to się chyba domyslisz, że chodzi o Twój ulubiony sport...?

Cytat:
2008-03-06 09:17:56, pyrekcb pisze:
Jak dodam, że nawet sędzia "puszczał" im akcje na spalonym

Grillowanie na czas? Skok przez ognisko? Palenie fajki na czas?

Cytat:
2008-03-05 22:46:34, pyrekcb pisze:
ale i tak Real przegrał...

Wczoraj w newsach dowiedziałem się, że praktycznie oni tak się starają od czterech lat... galacticos niby tacy

real nie ma obecnie zawodnika który wygrałby im mecz, kiedyś robili to Roberto Carlos albo Zidane, przy tak wyrównanym poziomie piłki jak obecnie i totalnym siłowym futbolu, galacticos nie błyszczą, zresztą jestem zdecydowanie za piłką narodową a nie klubową, więc nawet towarzyski mecz reprezentacji narodowej jest dla mnie o wiele bardziej interesujący niż komercyjne i nadmuchane imprezy takie jak LM, gdzie gra się tylko i wyłącznie dla kasy i w praktyce to ci co oglądają składają się na bajeczne sumy wypłacane piłkarzom, uwielbiam piłkę nożną ale myślę że lepiej spędzić dwie godziny z dziećmi niż oglądać widowisko w które nie jestem zaanagażowany emocjonalnie.
No chyba że postawię coś u bukmachera, to wtedy jest jakiś smaczek

Cytat:
2008-03-09 22:50:23, pjacek26 pisze:
uwielbiam piłkę nożną ale myślę że lepiej spędzić dwie godziny z dziećmi niż oglądać widowisko w które nie jestem zaanagażowany emocjonalnie.

Doskonałe podsumowanie. Dodaj jeszcze od siebie, że 90 min. ganiania za napompowaną skórą bez wyniku 30 do 23 jest bez sensu. No i czemu nie są punktowane słupki i poprzeczki? Przecież one mają raptem kilka cm grubości i trafić w nie jest nie lada sztuką.

Cytat:
2008-03-09 22:50:23, pjacek26 pisze:
...i w praktyce to ci co oglądają składają się na bajeczne sumy wypłacane piłkarzom,

Tak w praktyce - w jaki sposób się dołożyłem do tych bajecznych sum..?

Cytat:
uwielbiam piłkę nożną ale myślę że lepiej spędzić dwie godziny z dziećmi

Grasz w piłkę z dziećmi o 21-ej...?

Cytat:
2008-03-09 22:53:32, piotr_ek pisze:
Doskonałe podsumowanie. Dodaj jeszcze od siebie, że 90 min. ganiania za napompowaną skórą bez wyniku 30 do 23 jest bez sensu. No i czemu nie są punktowane słupki i poprzeczki? Przecież one mają raptem kilka cm grubości i trafić w nie jest nie lada sztuką.

Nie do końca mi o to chodziło, piłka nożna to najlepsza gra zespołowa jaką wymyślono, tak jak ty piszesz o piłce to ja myślę o bejsbolu (palancie) który kojarzy mi się tylko z jakimiś kartami zbieranymi przez nastolatków w usa, lub takiej innej amerykańskiej grze gdzie faceci przebrani są za robocopy i ciągle się przepychają, piłka nożna ma proste zasady (poza spalonym trudnym do zrozumienia dla kobiet), można grać w nią praktycznie wszystkim i wszędzie, mogą oglądać ją tłumy osób (np. 200tys. na maracanie), gra się w nią na wszystkich kontynentach, a impreza taka jak Mundial jest największą imprezą sportową na świecie, no i dodam od siebie że nie pozwolę w przyszłości swojej córce (6 lat obecnie) wyjść za mąż za faceta który kompletnie nie interesuje się piłką nożną )
Zagrożeniem dla piłki nożnej są według mnie właśnie tylko wielkie (bogate) kluby, które próbują zawłaszczyć ją dla siebie, niszcząc futbol narodowy i niszczą najlepszych zawodników nadmiernie ich eksploatując.

Cytat:
2008-03-09 23:02:29, pyrekcb pisze:
Grasz w piłkę z dziećmi o 21-ej...?

Moje dzieci kładą się spać zwykle około 23, i trudno jest mi to zmienić, a jak się dokładamy do tych pensji ? Zwiększając oglądalność LM mierzoną potem w sondażach i przekładającą się na wpływy z reklam

Cytat:
2008-03-09 23:58:14, pjacek26 pisze:
Moje dzieci kładą się spać zwykle około 23, i trudno jest mi to zmienić,

Więc powtórzę pytanie - grasz z nimi w piłkę o 21-ej?

Cytat:
a jak się dokładamy do tych pensji ? Zwiększając oglądalność LM mierzoną potem w sondażach i przekładającą się na wpływy z reklam

Mnie nigdy nie "mierzyli" - oglądam sobie, co mi się podoba, a ostatnio prawie wcale...
To "dokładam" im, czy nie?

Cytat:
2008-03-09 23:49:52, pjacek26 pisze:
Nie do końca mi o to chodziło, piłka nożna to najlepsza gra zespołowa jaką wymyślono

Może by i taką była, gdyby nie te porywające akcje na większości meczów... 1,5h gonienia skóry i raptem 2 bramki wbite i może z 3 akcje bo reszta to nuuuudyyyyyy!

Żeby nie było, to piłką kopaną fascynowałem się w latach 1980-1988 wieku ubiegłego. Nawet wycinki i wszystko co związane z mundialem'82 zbierałem. Ale to błędy młodości były.

Cytat:
2008-03-10 09:02:27, piotr_ek pisze:
Żeby nie było, to piłką kopaną fascynowałem się w latach 1980-1988 wieku ubiegłego. Nawet wycinki i wszystko co związane z mundialem'82 zbierałem. Ale to błędy młodości były.

Mój pierwszy zapamiętany, oglądany i dokładnie z wycinkami i gazetami przeżyty mundial to mexico 86, i do tej pory mi nie przeszło