Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-03-05 22:46:34 ale i tak Real przegrał... ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-06 07:48:34 Ale o ccccooooochodzi? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-06 09:32:26
Grillowanie na czas? Skok przez ognisko? Palenie fajki na czas? |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2008-03-07 15:37:30
Wczoraj w newsach dowiedziałem się, że praktycznie oni tak się starają od czterech lat... galacticos niby tacy ![]() |
![]() pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2008-03-09 22:50:23 real nie ma obecnie zawodnika który wygrałby im mecz, kiedyś robili to Roberto Carlos albo Zidane, przy tak wyrównanym poziomie piłki jak obecnie i totalnym siłowym futbolu, galacticos nie błyszczą, zresztą jestem zdecydowanie za piłką narodową a nie klubową, więc nawet towarzyski mecz reprezentacji narodowej jest dla mnie o wiele bardziej interesujący niż komercyjne i nadmuchane imprezy takie jak LM, gdzie gra się tylko i wyłącznie dla kasy i w praktyce to ci co oglądają składają się na bajeczne sumy wypłacane piłkarzom, uwielbiam piłkę nożną ale myślę że lepiej spędzić dwie godziny z dziećmi niż oglądać widowisko w które nie jestem zaanagażowany emocjonalnie.
No chyba że postawię coś u bukmachera, to wtedy jest jakiś smaczek ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-09 22:53:32
Doskonałe podsumowanie. Dodaj jeszcze od siebie, że 90 min. ganiania za napompowaną skórą bez wyniku 30 do 23 jest bez sensu. No i czemu nie są punktowane słupki i poprzeczki? Przecież one mają raptem kilka cm grubości i trafić w nie jest nie lada sztuką. |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-03-09 23:02:29
Tak w praktyce - w jaki sposób się dołożyłem do tych bajecznych sum..? ![]()
Grasz w piłkę z dziećmi o 21-ej...? ![]() |
![]() pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2008-03-09 23:49:52
Nie do końca mi o to chodziło, piłka nożna to najlepsza gra zespołowa jaką wymyślono, tak jak ty piszesz o piłce to ja myślę o bejsbolu (palancie) który kojarzy mi się tylko z jakimiś kartami zbieranymi przez nastolatków w usa, lub takiej innej amerykańskiej grze gdzie faceci przebrani są za robocopy i ciągle się przepychają, piłka nożna ma proste zasady (poza spalonym trudnym do zrozumienia dla kobiet), można grać w nią praktycznie wszystkim i wszędzie, mogą oglądać ją tłumy osób (np. 200tys. na maracanie), gra się w nią na wszystkich kontynentach, a impreza taka jak Mundial jest największą imprezą sportową na świecie, no i dodam od siebie że nie pozwolę w przyszłości swojej córce (6 lat obecnie) wyjść za mąż za faceta który kompletnie nie interesuje się piłką nożną ![]() Zagrożeniem dla piłki nożnej są według mnie właśnie tylko wielkie (bogate) kluby, które próbują zawłaszczyć ją dla siebie, niszcząc futbol narodowy i niszczą najlepszych zawodników nadmiernie ich eksploatując. |
![]() pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2008-03-09 23:58:14
Moje dzieci kładą się spać zwykle około 23, i trudno jest mi to zmienić, a jak się dokładamy do tych pensji ? Zwiększając oglądalność LM mierzoną potem w sondażach i przekładającą się na wpływy z reklam |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-03-10 00:02:05
Więc powtórzę pytanie - grasz z nimi w piłkę o 21-ej? ![]()
Mnie nigdy nie "mierzyli" - oglądam sobie, co mi się podoba, a ostatnio prawie wcale... To "dokładam" im, czy nie? ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-10 09:02:27
Może by i taką była, gdyby nie te porywające akcje na większości meczów... 1,5h gonienia skóry i raptem 2 bramki wbite i może z 3 akcje bo reszta to nuuuudyyyyyy! Żeby nie było, to piłką kopaną fascynowałem się w latach 1980-1988 wieku ubiegłego. Nawet wycinki i wszystko co związane z mundialem'82 zbierałem. Ale to błędy młodości były. |
![]() pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2008-03-10 20:54:38
Mój pierwszy zapamiętany, oglądany i dokładnie z wycinkami i gazetami przeżyty mundial to mexico 86, i do tej pory mi nie przeszło ![]() |