Klimatyacja Corsa B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam zakupiłem zupełnie niedawno Corse B z klimą i podczas sprawdzania autka sprzedajacy zapewniał mnie że klima jest nabita i ze działa tylko że nie ma możliwości jej sprawdzenia ponieważ musi być temperatura powietrza około 16-17 stopni żeby się załączyła!Nie wiem czy to prawda i nie wiem czy dobrze zrobiłem wierząc temu Panu na słowo?jak jest u Was czy też sie załącza klima jak jest tak ciepło??Pozdrawiam.

no ładne rzeczy ludziska opowiadają
jest to wierutne kłamstwo
u mnie klime włączam czasem nawet zimą
po pierwsze ...bo tak nakazuje instrukcja aby nawet zimą od czasu do czasu uruchomić a po drugie jak wiadomo klima osusza powietrze i czasem nawet przy zimnych temperaturach sie przydaje bo szyby nie sa zaparowane

pociągnij gałkę klimy do siebie i zobacz czy się kontrolka po środku zaświeci
powinieneś tez usłyszeć jak delikatnie włącza się sprężarka

[ wiadomość edytowana przez: pionaj dnia 2008-03-05 17:33:59 ]

No tak gdy pociągne gałke do siebie to włącza się kontrolka po środku ale sprężarki nie słyszę jak można sprawdzić w domu czy klima jest pusta czy też pełna?

Cytat:
2008-03-05 19:36:19, kubazw pisze:
No tak gdy pociągne gałke do siebie to włącza się kontrolka po środku ale sprężarki nie słyszę jak można sprawdzić w domu czy klima jest pusta czy też pełna?

jeśli klima jest sprawna, to po około 10 sekundach od jej załączenia powinno zacząć lecieć chłodne powietrze.
Klimatyzacja powinna się załączyć przy temperaturze zewnętrznej bodajże powyżej 4 stopni, więc te opowieści o 16 stopniach to ewidentna ściema.