| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-07-10 20:43:40 No szczegolnie ze karetki i policyjne miały wzmacniane osłony pod miską olejową..... Ile razy swoim parkowałem "do zgrzytu"..... |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-07-10 23:42:16 Hehe,mój DF ma tak miękki zawias,że parkowanie przy wyższym krawężniku zawsze kończy się przemiłym dźwiękiem przywalenia osłonami miski w krawężnik
PS.A w ogóle to znowu czuję nadciągającą,debilną dyskusję typu co jest lepsze:sraczka czy zatwardzenie ![]() |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-07-11 00:05:01
hi hi hi DOBRE!!!!! |
dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2003-07-11 00:40:16 Mój szwagier jest policjantem i ostatnio rozmawialismy sobie o samochodach policyjnych. M.in. o Octaviach. I prawdą jest, że nasi stróże prawa rozbijają w nich miski bardzo często. Potem te samochody stoją w garażach zamiast jeździć po ulicach - bo nie ma kasy na naprawy (tego jakoś nikt nie chce sponsorować). Co nie oznacza, że Poldków nie rozbijają, po prostu są znacznie tańsze w naprawach. A porównywanie Poloneza z Octavią to chyba nieporozumienie. |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2003-07-11 08:28:29 Widze, ze Kolega Wala nie jezdzi na tylnym siedzeniu w swojej Octavii, tylko naczytal sie prospektow. Octavia, tak jak i Golf IV, Audi A3, Seat Leon (ta sama plyta podlogowa) slyna z ciasnoty z tylu - Polonez jest tu znacznie lepszy.
Co do wlasnosci jezdnych rzecz jasna Polonez nie ma szans w przeciwienstwie do ceny Pozdrawiam Adamus PS Acha - i to spalanie: 6 l moze tak, ale raczej jest to srednie spalanie, a nie przy jezdzie autostradowej "do 200 km/h" |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-07-11 08:48:23
jak pisał przedmówca jest to czeska wersja Bory bo czeska podróbką Passata jest Superb |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-07-11 09:11:51 Polonez najezdzajacy szybko na krazweznik nie zostawiajacy tlumika albo miski hmmm ciezko mi w to uwiezyc ?
Fakt ze Golf 4 bo z nim mialem wiele doswiadczen to jakas parodia jesli chodzi o przeswit bo raz z kumplem zjechalismy z drogi i zostawilismy ta plastikowa oslone na 1 korzeniu jaki byl. Co to predkosci 200kmh 1.9T w najlepszej wersji czyli 150km to musi byc dluuga trasa poniewaz 1.6 FSI 106 konia to tak przy 170 juz robi sie taka jazda zeby jechac szybciej musi byc z gorki. Miejsce z tylu gdzie tam jest wygodnie !!!!! moje odczucie bylo takie ze siedzialo sie bardzo podobnie jak w polonezie nawet troche gorzej bo ogolnie z tylu sprawia wrazenie mniejszego i wg mnie to zadnych rewelacji tam nie ma. Dalsze porownania beda wygladac tak jak powiedzial kaovietz Octavia to jakies 3 epoki dalej niz polonez |
OLI_F50 Miłośnik FSO F50 Polonez Środa Wlkp./ Konin | 2003-07-11 13:54:47
Wala, tylko część jest prawdy w tym co piszesz... Jednak "poligonem doświadczalnym" dla VW była Skoda Fabia a nie Octawia... Jak wspomniał Adamus, Octawia oparta byla na płycie podlogowej VW czwartej generacji i przejęła wszystko od niego.... Stylizacyjnie jednak ją zmieniono, szczególnie to, że ma olbrzymi kufer, jednak poszło to kosztem właśnie miejsca na tylnych fotelach... A Fabia właśnie była jakby takim królikiem doświadczalnym dla VW Polo... Seat IBIZA/CORDOBA/VARIO podobnie dla poprzedniej wersji Polo... Dobrze jednak zauważyłeś, że jest to dobra strategia na nie popsucie sobie renomy ... |
Cosmo Miłośnik FSO PN 1,5/Warszawa M-20 Łódź | 2003-07-11 14:48:19 Ja tylko wiem że Mililyjne Oktawie maja KUREWSKO mało miejsca z tyłu.
Ja mam 1,80 wzrostu, i po 15min podróży nie było części ciała która by mnie nie bolała.
Nóg to wogóle nie ma gdzie położyć, siedzisko nie dość że plastikowe to strasznie krótkie,przed nosem pleksa zachaczająca o kolana, a nad głową zaraz dach.... sorry, ale w Trabancie jest zdecydowanie więcej miejsca!
Co innego Policyjne Polonezy......luksus poprostu |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-07-11 17:41:22
Całe wzmocnienie polega na założeniu wiekszej ilości kątowników - ja mam 5 ( albo 6 - nie pamiętam |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-07-11 19:49:21
Nie odczułem tego przy ostatniej kontroli Z tyłu było tak mało miejsca że siedziałem rozkraczony jak.... |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2003-07-11 21:50:41
Bo panowie policjanci z foteli robia lezaki do opalania sie. |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-07-12 22:11:22 Adamus. Po raz pierwszy muszę się z tobą nie zgodzić. Żeby było śmieszniej to nie w kwestii technicznej, ale życiowej
Jechałem kilkadziesiąd kilometrów Octavią jako pacjent z tyłu. Jak wyglądam to wiesz, a jak ktoś mnie nie widział to wygladam jak przerośnięty szescian 2x2m. Muszę powiedzieć, że co prawda osoba siedząca jako pasażer z przodu była niska i się nieco wsunęła, ale miałem naprawdę DUŻO miejsca z tyłu. Jechało mi się dobrze na wesele, a jeszcze lepiej z wesela |