| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2008-03-10 21:30:42 Czy możesz sprecyzować o co chodzi z tym czujnikiem. Bo przyznam że taka nazwa z niczym mi się nie kojarzy. |
misko23 Limanowa | 2008-03-11 16:11:57
Czujnik kalibracyjny umożliwia idealne dopasowanie mapy (charakterystyki) pracy wtryskiwaczy LPG do pracy sterownika benzynowego. Dzięki urządzeniu możliwe jest rejestrowanie w pamięci sterownika LPG map pracy na benzynie i gazie oraz ich późniejsze porównywanie. Na tej podstawie możliwe jest takie ustawienie charakterystyki, momentów przełączania i obrotów, aby jazda na LPG stała się identyczna z jazdą na Pb, a przełączanie niezauważalne. Tak jest to opisane na aukcji http://www.swistak.pl/aukcje/3306334,Czujnik-zestaw-kalibracyjny-KME-Diego-warto-.html Zastanawiam sie czy przypadkiem nie zastępuje to sondy lambda bo zastosowania podobne. Jeżeli macie jakieś pomysły na temat ograniczenia spalania przez ten czujnik to proszę o info |
marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2008-03-11 18:02:04 Ajestes pewien , ze masz u siebie w samochodzie instalacje , do ktorej pasuje ten czujnik ? |
misko23 Limanowa | 2008-03-11 20:29:23 wiesz to muszę sprawdzić bo tak naprawdę to nie wiem jakiej jest produkcji.
Chodzi mi tylko o sam sens zastosowania tego czujnika i w czym on tak naprawdę pomoże |
marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2008-03-11 21:48:41 Czujnik jest przeznaczony do instalacji sekwencyjnego wtrysku gazu , czyli IV generacji . Na 95% takiej w swoim samochodzie nie posiadasz , wiec nie mamy nawet o czym debatowac. Jak widzisz nie jest to czesto stosowana czesc i malo kto ma z tym jakies doswiadczenia. |