Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
frytekp ostrołęka | 2008-03-13 09:58:00 A który to rok jeżeli można spytać? Bo straszył mnie trochę gazownik, że silniki VVT w nowej generacji nie najlapiej znoszą gaz i własnie wypalaja sie gniazda. Bardziej nie Toyota podoba mi się Honda ale w bogatszej wersji ma silinik I-VTEC z systemem VCM ( Variable Cylinder Management) który przy małych obciązeniach odłącza część cylindrów - pytanie czy da sie go zagazować aby pojeżdzić dłużej niz 100 tyś ? |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-03-13 10:55:21 przy hondach także trzeba podłączyć lubryfikator oraz robić co ok. 20 tyś. km regulację zaworów. ważne żeby instalacja nie wymagała podłączenia podciśnienia pod kolektor ssacy.
w tym wypadku do dyspozycji jest V generacja JTG ICOM, Holenderski Vialle lub z IV generacji Holenderski VSI PRINS lub nasz Polski SEC firmy Lecho. Proponowałbym wybrać PRINSA. |
frytekp ostrołęka | 2008-03-13 11:12:22 Dzieki za odopwiedź - mam jeszcze pytanko o ten system VCM i odłączanie cylindrów - czy instalacja Prinsa da sobie z tym radę? |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-03-13 11:28:57 Witam.
Dlatego pisałem żeby to były instalację bez MAP ciśnieniowego. Prins to normalnie obsłuży.
|
frytekp ostrołęka | 2008-03-13 11:54:19 Ok , muszę troche poczytać o tej instalacji i lubryfikacji bo to dla mnie nowość. Pytanie jak cena Prinsa z montażem? |