Popmpa hamulcowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam nowe klocki, wczoraj wymieniłem płyn hamulcowy a hamulec nadal miękki, dopiero jak sie naciśnie do polowy, puści i naciśnie drugi raz to jest twardszy i normalnie hamuje, jakieś sugestie ???

jak sprawdzić pompę, jak ja rozebrać, naprawić, wymienić, może jakieś fotki ???

nie podwazam twoich umiejetnosci ale moze po prostu jest zapowietrzony?

a ja mam tak że pedał od hamulca mam nieraz twardy ale hamuje normalnie jakieś sugestie ?

wczoraj mechanik wymieniał i on odpowietrzał, koleś nie odwala fuszerki

ja miałem przewód hamulcowy do wymiany ten gumowy.

możesz powiedzieć jaśniej, gdzie ? który? w którym miejscu?? jak sprawdzić ?

Można jeszcze sprawdzić samoregulatory w tylnych bębnach, może są już wyrobione, i szczęki zbyt mocno się cofają. Według mnie objaw byłby taki sam

właśnie tez o tym myślałem, tylko ma ktoś jakiś patent jak je dobrze ustawić ???

Samoregulatorów sam nie ustawisz, jedyne co można zrobić, to zdjąć bębny i sprawdzić jak wyglądają ząbki na tych dwóch elementach, które tam są. Kiedyś któryś z kolegów gdzieś opisywał jak reanimował samoregulatory, zeszlifował bolec trzymający to kółko z ząbkami, obrócił je i po założeniu zaspawał

a twardy pedał od czego czy to serwo z pompką ?

Musisz napisać coś więcej, czy pedał jest twardy, ale hamuje dobrze, czy żeby zahamować musisz na nim stawać, bo jeśli to drugie to obstawiałbym na serwo bądź przewody z nim połączone

pedał jest twardy ale hamuje normalnie czasami staje się normalny taki jak powinien być hmm gdzie leży przyczyna ?

u mnie wydaje sie ze pedał jest normalny a długa droga hamowania (tak jakby mała siła hamowania) a jak nacisnę do polowy i potem drugi raz to jest twardszy i hamuje pięknie ...

a czy pedał może robić się twardy przez zurzyty pasek ???

jaki pasek ????

klinowy, ale przecież to nie ma nic do rzeczy bo w escorcie jest servo a nie pompa na pasek

jesli szukas zna probe to serow mam z 97 roku za 10 zeta