[OMEGA B] Spadki napiecia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kolegów mam pytanie mam u siebie dziwny objaw podczas pierwszego uruchomienia przez jakiś 10-15 sekund światła przygasają nie było tego wcześniej wydaje mi się że regulator może wariuje ale może ktoś z was miał taki przypadek.

Silnik 2.0 16V
rok 1997

[ wiadomość edytowana przez: Forest dnia 2008-02-19 05:14:12 ]
[ powód edycji: TEMAT! ]

kolego moze zwierac rozrusznik. a po zapaleniu przy przegazowanu tez taki objaw jest

Mam to samo w Vectrze B , spradz regulator napiecia oraz alternator ...jezeli to nie pomoze to zerknij na temat wyzej na ogole "Vectra B wszystko mi miga" tam wlasnie rozwiazujemy taki sam problem .

Albo kończy się alternator, albo regulator napięcia. W innym przypadku nie łączy któryś przewód, np. masy.
pozdro

jeśli to omega i alternator i regulator są ok to objawy wskazują na zawieszony odkurzacz (urządzenie dogrzewające zimny katalizator) po dopaleniu od razu wysiać z auta i sprawdź czy żaden podejrzany dźwięk nie wydobywa się przez kilkanaście sekund jeśli słychać to odkurzacz padł......

dzięki panowie posłucham i zobacz ale odkurzacz zawsze było słychać a teraz go nie słychać może się zawiesił.