Co to za Zafira ?:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
ostatnio leciałem sobie z do Poznania i spowrotem, i w drodze powrotnej na autostradzie koninskiej zlapala sie mnie Zafira.
Co mnie mocno zdziwilo, to fakt, ze spokojnie trzymala sie predkosci 240km/h. I tak sie zastanawiam, jaki to moglo miec silnik ? Przeciez najmocniejszy motorek Zafiry, to chyba 2.2 16V, co ?

Pozdrawiam
Konrad

ale jazda... ja na swoim 3.0 24V ledwie wyrabiam 240-245 a tu zafira. no no a to chyba ma wiekszy opor powietrza niz seniorek... a opor rosnie z kwadratem predkosci (przy laminarnym oplywie powietrza . to musiala miec jakas dopalke.. bo 2.2 to chbyba nie da rady. moze nitro? albo przynajmniej turbo...

mogła to być OPC ale wystarczyłaby moja

Pozdrawiam!

Cytat:
2003-07-12 15:26:25, Res pisze:
mogła to być OPC ale wystarczyłaby moja

Pozdrawiam!

To byla OPC, a cos wiecej na ten temat ?

Pozdrawiam
Konrad

w ostatnim AUTO MOTO jest dokładnie opisana Zafira OPC .
niezły van!!!!!!!!!!!!!!!

Proszę bardzo Zafira OPC

Cytat:
2003-07-12 16:18:16, Res pisze:
Proszę bardzo Zafira OPC

No i wszystko jasne
hehe

Pozdrawiam
Konrad

P.S. 235km/h na gaziku to chyba niezly wynik ?

Ja też widziałem takie cudo, stoi w salonie na Północnej, oczywiście w Lublinie.
Widok miły dla oka.

I o to chodzi zeby wygladac na slabszego niz sie jest... jedziesz se spokojnie 230... lykasz jakas Baware / Minetka / Volvo... a pacjent oczom nie wierzy... Omega coprawda, ale zeby 2.0 tyle szlo ?? Przednia zabawa

A z Zafira OPC to jeszcze lepiej. Takie to niewinnie wygladajace. Cichy morderca

właśnie wczoraj przekonał się o tym gość z Chryslera Voyagera , też pewnie myslał, że autobus....itp.