Jakia i za ile? skrzynia do zeteca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.
Moja skrzynia wydaje już ostatnie tchnienia. Na biegu jałowym tłucze sie tak, ze bardziej ją słychać niż silnik(może przesadzam ale jest naprawdę głośna). Z tego wnioskuje ze czeka mnie jej wymiana.
Może ktoś posiada skrzynkę do zeteca. Najlepiej po niedużym przebiegu i w bardzo dobrym stanie. Niska cena Mile widziana

Jak nie znajdziesz skrzyni na forum, to mogę Ci podesłać na priv tel. do gościa z Sułkowic - handluje wszystkim do forda. Części używane, ale ceny całkem niezłe. Sam u niego brałem skrzynie w tamtym roku. 450 mi policzył. Nie obyło się bez przygód - pierwsza skrzynia tragiczna, na nieszczęście zakładałem w innym warsztacie. Ale gość uznał reklamację bez problemu, gratis wymienił skrzynie na dobrą. I jeżdżę do dziś

450 to dobra cena? ja dzis sprzedalem za 350 skrzynie z polosiami, pedalami i wsyztskim co trzeba do zmiany z autoamtu na skrzynke manualna.....

Cytat:
2008-03-17 22:15:15, Pat_kdb pisze:
450 to dobra cena? ja dzis sprzedalem za 350 skrzynie z polosiami, pedalami i wsyztskim co trzeba do zmiany z autoamtu na skrzynke manualna.....

Przez 2 tygodnie nic taniej nie znalazłem niestety. A czas naglił. Widziałem oczywiście później oferty i za 300 zł, ale jak coś potrzebne, to akurat okazji nie ma

moje ogloszenie wisi od miesiaca no ale co mi tam

Cytat:
2008-03-17 22:26:56, Pat_kdb pisze:
moje ogloszenie wisi od miesiaca no ale co mi tam

Moje (że kupię) też od ładnych paru dni wisi. Przeglądam ogłoszenia co jakiś czas ale nie trafiłem na takie które mnie interesuje. Szukam dobrej i taniej skrzyni manualnej do 1,8 16V 1997r i NIC!
Na jałowym nic mi nie hałasuje ale za to przy jeździe robi się dramat. Na 99% padł mechanizm róznicowy - z jednej strony jest luz jak cholera.
Nikt nie potrafi mi też odpowiedzieć czy np. mechanizm róznicowy w skrzyni 1,8 jest taki sam jak w skrzyni od 1,6. Skrzynie się róznią ale może mechanizmy są takie same...