Serwis telefonu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Model telefonu 6280
Data rejestracji 2008-06-13
Nr sprawy 501225711
Akcesoria BP-6M
nr: 29422

Nr listu przewozowego (IN) H7325597452
Nr formularza zgłoszeniowego 8354
Status gwarancji SACEL
Status naprawy : Nienaprawialny
Usterki
4500 - Alerty, dźwięk dzwonka, vibra - -

Naprawy
270 - BER-naprawa nieopłacalna (nieekonomiczna)

4 raz telefon jest w serwisie w ciagu ok 2 miesiecy... dzisiaj sprawdzilem na jakim poziomie jest naprawa i wyskoczyl mi tekst wyzej podany. Czy to oznacza ze telefonu mi nie naprawia, a dostane nowy? gwarancja jest jeszcze do listopada. Czy otrzymam mozliwosc wyboru : zwrot kasy lub nowy telefon? jak jest z gwarancja jezeli dostane nowy telefon? znowu na 2 lata? Pewnie ktoś z Was miał taka sytuacje z serwisem... szczerze mowiac przez te 2 miechy tel mialem moze miesiac i juz mialem dosyc. Mialem zamiar dzwonic lub pisac do producenta o wymiane telefonu lub zwrot kasy.
z gory dzieki

żeby Ci czasem nie dali nowego a tym bardziej kasy, wymienia płyte główną i inne graty a on nadal sie bedzie je**ł ja to samo mam z LG KG800 po pół roku troche bateria zaczęła sie rzucać bo non stop MP3 słucham i oddałem że siada , bo przy rozmowie po pół godziny rozmowy sie wyłacza, właczam po chwili i jest 3/4 bateria, dzwonie znów i gasnie to ch**e wymienili płyte główną a baterii nie, a jak był problem z bateria tka jest a jak teraz poszedłem ze jest nadal to samo to stwierdzili zę teraz to jush po gwarancji i huk i w koncu go sprzedam bo mam dość

Cytat:
2008-06-26 15:21:50, cb_marcin pisze:
żeby Ci czasem nie dali nowego a tym bardziej kasy, wymienia płyte główną i inne graty a on nadal sie bedzie je**ł ja to samo mam z LG KG800 po pół roku troche bateria zaczęła sie rzucać bo non stop MP3 słucham i oddałem że siada , bo przy rozmowie po pół godziny rozmowy sie wyłacza, właczam po chwili i jest 3/4 bateria, dzwonie znów i gasnie to ch**e wymienili płyte główną a baterii nie, a jak był problem z bateria tka jest a jak teraz poszedłem ze jest nadal to samo to stwierdzili zę teraz to jush po gwarancji i huk i w koncu go sprzedam bo mam dość

ale ty pierdolisz jak potluczony, rzeczywiscie mogliby Cie wyautowac, jak nie masz o czyms pojecia to nie pisz.

Jesli chodzi o odpowiedz na temat, dostaniesz nowy telefon, ze swoja stara bateria, w ksiazce gwarancyjnej bedzie nowy numer VIN tego nowego telefonu, zapomnij o tym ze zmienia Ci telefon na inny model, tzn jest taka opcja, musilbys nie przyjac tego telefonu nowego tylko zglosic do kierownika salonu reklamacje, ze masz telefon który wlasciwie lezy na serwisie a z niego nie korzystasz itd itd, bo jesli teraz przyjmiesz nowy aparat to jest to rownoznaczne z podpisaniem umowy z producentem telefonow, a nie z dana siecia, a u producenta nigdy w zyciu nie zmienia Ci na inny model, chyba ze nie beda w Stanie naprawic twojego/ dac Ci takiego samego nowego. Telefon nowy dostaniesz zawsze przy 4tej naprawie, badz gdy naprawa jest nieoplacalna. Jesli wymienili by Ci sama plyte glówna - kiedys tam w przyszlosci - to jest to traktowane jako nowy telefon (masz nowy numer VIN i nowa gwarancje na 2 lata). Wiem to wszystko poniewaz nie jestem pracownikiem zadnej z tych zjebanych sieci, a kupilem sobie poprostu w zeszlym roku motorole V3, do tej pory telefon zmieniali mi 4-5 razy - nie pamietam, ksiazka gwarancyjna ma 6 stron, jedyny plus tego jest taki ze wlasciwie co 3 miesiace mam nowy telefon, a na zastepczych tez daja dobre telefony zastepcze, juz nie trzeba chodzic z bateria na plecach. Mam nadzieje ze uzyskales odpowiedz.

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2008-06-26 15:50:18 ]

Stasiek - ty jednak nie jestes normalny - VIN w telefonie

Cytat:
2008-06-27 11:06:20, Zuraw pisze:
Stasiek - ty jednak nie jestes normalny - VIN w telefonie

z niecierpliwością oczekuje riposty bo mi się w pracy nudzi

wszyscy wiedza ze chodzi o IMEI

forum motoryzacyjne to zajebalem VIN.

ale wybrnalem

nie szukaj zuraf cfelu klamstwa

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2008-06-27 13:50:57 ]

Wy to się lubicie, co?

Cytat:
2008-06-27 13:21:42, stasiu pisze:
wszyscy wiedza ze chodzi o IMEI forum motoryzacyjne to zajebalem VIN. ale wybrnalem nie szukaj zuraf cfelu klamstwa [ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2008-06-27 13:50:57 ]

Wiesz - dla mnie Stasiek jestes zwykla zlewnia, ktora nie warto sobie zawracac glowy, wiec napisze krotko, ze chyba masz jakies problemy emocjonalne, z ktorymi sobie nie radzisz. Jesli zdajesz sobie z tego sprawe to dobrze, jesli nie - coz pozostaje milczec i przytakiwac. Z mojej strony EOT.

a z mojej strony to samo, ciagnij ptaka.

[ wiadomość edytowana przez: mar125 dnia 2008-06-28 08:51:49 ]