BadLook, jak zrobic???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w miare profesjonalnie zrobic Badlook`a w mk7?

Chodzi mi glownie o to czy wystarczy dospawac kawalek blachy i wyprofilowac... czy trzeba bawic sie z dorabianiem wzmocnien? Maska jak wiadomo sklada sie z 2 warstw. Niby to nie wielka powierzchnia ale czy bez wzmocnien nie bedzie pekac pozniej lakier?
Druga sprawa jak z lampami? znalazlem watki ze trzeba je cofnac troche ale dotyczyly mk 4 i 6, czy tak samo jest w mk7?

Najlepiej bylo by zeby ktos krok po kroku wytlumaczyl jak sie do tego zabrac bo mysle ze nie tylko ja jestem ciekawy.

"Profesjonalny badlook" to wyrażenie wewnętrznie sprzeczne.

---
Sorry za OT

zapytaj fryśka on z tego co pamietam robil sam i wcale zle mu to nie wyszlo

Musisz dociąć 2 blachy o idealnie takim samym kształce, zedrzeć lakier z maski, dospawać, przyspawać, uszczelnić, szpachla szpachla szpachla, etc

Lamp nie mam cofniętych.

[ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2008-03-07 23:32:30 ]

dobry post sam juz pytałem o to kilku uzytkowników forum... hmmm idealnie dociac blache spoko... tylko jak sie niema odpowiednic narzedzi to niema sie za co brac samemu... jestem ciekaw ile blacharz by zgarnoł za wyciecie blachy w idealnm kształcie... bo resze mozna zrobic wmiare we własnym zakresie... nieprawdaż?

ja powiem tak: sam nad tym mysle ale: robienie samemu bad looka kiedy nie jestes czlowiekiem z branzy czyli blacharstwo,lakiernictwo itp. to nie warto sie samemu zabierac (oczywiscie jesli chcesz zeby to jakos wygladalo)...naprawde dobry blacharz w bydgoszczy wogole za cos takiego sie nie wezmie,bo ma duzo innej "normalnej" pracy a nie bawienie sie w bad looka w jakims escorcie,chyba ze dasz mu z 1000zl...inni wolni blacharze ktorzy sie bawia w tunning wezma w granicach 400-500zl zl wezma plus malowanie itp...nie jest to wiec mala kasa...ja dalem sobie spokoj i zbieram na fajne alu

a ma moze ktos fotki jak to wyglada od spodu?

moze rano jak wroce z garazu wrzuce ;]

ja tez myslę nad bad lookiem i moim zdaniem NIE LICZAC MALOWANIA nie jest to az tak drogi zabieg, mam znajomego, w prawdzie dwóch znajomych którzy potrafią zrobić cuś takiego, malowanie malowaniem - to najdroższe z calości ale montaz wyciętych idealnie i dobrze wyprofilowanych "wstawek" to nie tragedia.
w moim przypadku po ostatnim dzwonku i tak nie obedzie sie bez malowania machy wiec sie nie martwie

Cytat:
2008-03-08 00:42:24, JarcioFordzik pisze:
ja powiem tak: sam nad tym mysle ale: robienie samemu bad looka kiedy nie jestes czlowiekiem z branzy czyli blacharstwo,lakiernictwo itp. to nie warto sie samemu zabierac (oczywiscie jesli chcesz zeby to jakos wygladalo)...naprawde dobry blacharz w bydgoszczy wogole za cos takiego sie nie wezmie,bo ma duzo innej "normalnej" pracy a nie bawienie sie w bad looka w jakims escorcie,chyba ze dasz mu z 1000zl...inni wolni blacharze ktorzy sie bawia w tunning wezma w granicach 400-500zl zl wezma plus malowanie itp...nie jest to wiec mala kasa...ja dalem sobie spokoj i zbieram na fajne alu

Kurna widze ze ladnie was kasuja za takie proste sprawy.
Dla dobrego blacharza taka robota to chwila moment i masz zrobione.
W moich okolicach koszt np. badlooka 150zl. poszerzenie tylnych nadkoli (sklepanie + wyciagniecie ich) rowniez 150zl.

Cytat:
2008-03-08 01:05:53, dannycxv pisze:
a ma moze ktos fotki jak to wyglada od spodu?

Badlook Fryszard's made. Dodatkowo jeszcze jest zmieniony grill

"od spodu"... chodzilo mi o foty od wewnetrznej strony maski... czyli podniesc maske i zrobic zdjecie

Cytat:

...W moich okolicach koszt np. badlooka 150zl. ...

moze i nie jest to wielki koszt ale jaka satysfakcja jesli se to zrobi samemu

Cytat:
2008-03-08 14:05:43, dannycxv pisze:
"od spodu"... chodzilo mi o foty od wewnetrznej strony maski... czyli podniesc maske i zrobic zdjecie

aaa sorry, dochodzę jeszcze do siebie Zrobię jak pójdę do auta.

a ma ktos mk6 z bad lookiem??nie bede ukrywal ze jeszcze nie widzialem chyba mk6 tak zrobionej,kto ma w klubie??

p.s. co do mojej wypowiedzi wczorajszej (bylem po baletach juz lekkich) i cena 400zl opiewala juz z malowaniem a nie plus malowanie jak napisalem...chociaz sa "czubki" ktorzy zycza sobie w granicach 600zl bez malowania (te same czubki chcialy mnie skasowac po 250zl/szt za pomalowanie progow)

mówisz i masz:

Badlook w mk6 to nieporozumienie

Mk6 z frontem od mk5 RS wygląda jednak najlepiej.
Lampy RS, gril coosi, garbus z Badlook, zderzak rs, hokej.. i miazga cycków

MK6 z frontem MKV. Koszt zrobienia z malowaniem 200 zł.

no właśnie o to mi chodziło..
Slowik to bardzo dobrze zobrazował na swoim byłym escorcie.

ten jest faktycznie fajny (w bydgoszczy za 200zl tego nikt nie zrobi) a w mk6 z normalnym przodem tez zle nie wyglada...
Cytat:
2008-03-13 09:22:27, Slowik pisze:
MK6 z frontem MKV. Koszt zrobienia z malowaniem 200 zł.