| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lukasz128 F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 128 3p Tarnowskie Góry | 2008-04-07 21:16:28 Witam
mam pare problemow z tym wtryskiem, glownie chodzi o wolne obroty na zimnym silniku, jak zdejmuje noge z gazu obroty spadaja do okolo 500 (czasami az silnik gasnie) silnik sie dusi i po chwili obroty wachaja sie juz w granicach 900-1000. Po rozgrzaniu silnika juz nie ma tego problemu lecz obroty faluja w granicach 800-1000. Sprawdzilem lambde, czujnik temperatury i niby wszystko ok. o to link do krotkiego opisu tego wtrysku Link Myslalem jeszcze nad czyszczeniem przeplywomierza ale nie wiem czy to cos pomoze Pozdrawiam |
Lukasz128 F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 128 3p Tarnowskie Góry | 2008-04-07 21:30:47 Dzieki za odpowiedz z zaworem jest ciekawa sprawa rozebralem go i sklada sie z bi metalu ktory czym dluzej dostaje napiecie tym sie bardziej przymyka jak silnik jest zimny to zawor jest otwarty komputer nie wysyla wtedy wogule napiecia do zawory, jezeli mu podlacze 12v to sie calkowicie zamyka po jakis 2 min. Odma wchodzi do rury laczacej przeplywomierz z przepustnica. Serwa nie ma.
Pozdrawiam |
kania_ F&F Sympatyk 125p Krakow/Trzebinia | 2008-04-08 02:54:29 ten wtrysk masz w 128?
taki jak w ritmo 1.5? jesli tak to zacznij od sprawdzenia orginalnych sprezynek na przepustnicy one zazwyczj zapobiegaja temu a jak jedna jest rozciagnieta czy urwana to juz nie tak ladnie odbija przepustnica jesli sprezynki sa git to szukaj po czujnikach i przeplywkach i zaworku powietrza obejsciowego |
Lukasz128 F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 128 3p Tarnowskie Góry | 2008-04-08 09:10:19 Witam
Dzieki za odpowiedz Ten wtrysk mam w x1/9 nie wiem czy to ten co w ritmo ale dokladnie taki sam widzialem w uno 1500. Rozebralem ciegna gazu przy przepustnicy wszystkie sprezynki ok, wszystko wyczyscilem i dziala bez zadnych oporow. Co do zaworu powietrza dodatkowego jest sprawny ale nie przykrecony trzyma sie tylko na przewodzie, z tego co wiem powinien byc przykrecony gdzies do bloku lub glowicy ale zabardzo nie ma go gdzie przykrecic nigdzie nie pasuje. Tu znalazlem krotki opis tego wtrysku Link Nie wiem od czego jest czujnik zwany Cold start valve znajdyje sie w bloku kolo czujnika cisnienia oleju. |