MotoNews.pl
1 Bioester czy ktos tankuje to? (209041/0) - PT

Bioester czy ktos tankuje to?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzis zajechalem na "bliska" i zobaczylem bio paliwo. Czy ktos z was jezdzi na takim cudzie.

http://www.e-biopaliwa.pl/bioinformacje/rodzaje_biopaliw/bioestry.html

Jest plakat reklamowy z takim czyms "Upewnij się że możesz tankować Bioester - zapytaj producenta pojazdu! ". Omega raczje to zniesie bo nie tkaie cuda tankuja i jezdza ale ten tekst odnosi sie chyba do dieseli z comon railem

[ wiadomość edytowana przez: arieleb dnia 2008-03-20 23:36:13 ]

popraw linka

Orlen to sprzedaj - Rn Trzebinia zajmuje się produkcją. Wczęsnsiej mieszali z ON w proporcjach chyba 20% estru - 80 ON i kosztowało tyle co teraz ester. Wtedy lałem. Ale przyszli panowie z polityki, CBŚ posadziło chyba ośmiu ludzi i skończył się BIO ON na Trzebini. Teraz są estry bo jakoś tam znaleźli odpowiedni paragraf na sprzedaż. Moim zdaniem się nie opłaca obecnie tego lać bo za drogie - i nie leję

Ja go tankowałem do Hyundaia H200 2.5 TD i śmiga aż miło...tylko że w Opolu praktycznie niedostępny, ostatnio tankowałem po 3,78 bodajże w Oławie. Jak dla mnie jedyną jego wadą jest mała dostępność-tylko na Bliskiej i to bardzo rzadko.

Najciekawsze jest to ze miedzy Oława a Wrocławiem na stacjach ORLEN roznica ceny ropy jest 20-25 gr. Na benzyne nie zwracałem uwagi.